Stíny minulosti přehled
Blake Pierce
Psychologické záhadné tajemství Chloe Fine série
1. díl >
Chloe Fine, 27letá praktikantka týmu FBI pro zajišťování důkazů, je nucena pohlédnout do tváře své temné minulosti poté, co se její sestra, dvojče, ocitne v nesnázích - a malé poklidné městečko vydá svou první mrtvolu. Chloe se vrací zpět do rodného městečka, kde si se svým snoubencem pořídili nový dům a její život se konečně ubírá správným směrem. Kariéra u FBI vypadá slibně a na obzoru se rýsuje svatba. Avšak velice záhy zjistí, že na zdánlivě poklidném předměstí je něco v nepořádku. Chloe postupně odhaluje jeho pravou tvář - pomluvy, tajemství, lži - a k tomu ji navíc dostihnou démoni vlastní minulosti: záhadné úmrtí matky, když jí bylo 10 let a doživotní trest pro otce. Když se poté objeví první oběť, Chloe postupně dochází, že tohle městečko společně s její minulostí mohou být klíčem k rozluštění obou případů.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno:Originální název:
Next Door, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stíny minulosti. Přihlašte se a napište ho.

Tuto knihu jsem přečetl kvůli čtenářské výzvě no a byl jsem mile překvapen, jelikož detektivky skoro vůbec nečtu. Bylo to napínavé a hodně čtivé.
Překlad je hodně špatný, ale ne úplně hrozný kvůli čemu by se to nedalo číst, každopádně kvůli tomu dávám jednu hvězdu dolů.

Jsou chvíle, kdy lituji, že neovládám cizí jazyky, abych si mohla číst knihy v originále. A tohle je jedna z nich. Na tak hrozný překlad jsem snad ještě nenarazila. Bohužel to pokazilo celý dojem z knihy.
Kniha Stíny minulosti v seznamech
v Mé knihovně | 161x |
2019 | ![]() |
2016 | ![]() |
2019 | ![]() |
2018 | ![]() |
2018 | ![]() |
No, co k tomu dodat. Bylo to docela zajímavé, ale no něco tomu chybělo. No, děj ubíhal vcelku rychle, ale prostě no. ( Ti, kteří již knížku četli, zcela jistě pochopí, proč mám takový začátek recenze, lehké varování pro budoucí čtenáře... )
Těžko se mi hodnotí kniha, kterou někdo neskutečně zprznil tak strašným překladem, že jsem občas přestala sledovat obsah knihy a jen těžkopádně dávala smysl daným větám!
Připadala jsem si jako bych četla něčí prvotinu, kterou někdo bez dalších jakýkoliv úprav poslal do světa.
Abych se ale konečně vyjádřila i k samotné knize... Klasická detektivka, sesterské duo, které bojuje se stíny z minulosti, každá si zvolila svou vlastní cestu. Jakmile se však daný stín zhmotní do reálné hrozby a přítomnosti, děj rychle nabírá obrátky. Vyústění se v podstatě dalo očekávat.
Ačkoliv kniha má další díly, překlad prvního dílu mě natolik znechutil, že nejspíš nebudu mít odvahu zkoumat, zdali se to samé bude dít i v těch ostatních.
Knihu jsem si především vybrala kvůli letošní ČV.