Kdyby to věděla přehled
Blake Pierce
Záhady Kate Wise série
1. díl >
55letá žena – a čerstvě vysloužilá agentka FBI – Kate Wise, je vytržena z poklidného života na předměstí poté, co byla zavražděna dcera její kamarádky – a Kate se rozhodne pomoci. Kate si myslela, že po 30 letech nadobro opustila FBI jako jejich nejlepší agentka, respektovaná pro svou bystrou mysl, skvělé pouliční dovednosti a nevšední schopnost pronásledovat sériové vrahy. Jenže Kate, znuděnou životem v poklidném městečku, na křižovatce života, požádá kamarádka o něco, co nemůže odmítnout. Když Kate loví zabijáka, brzy se ocitne v přední linii honu na pachatele, zatímco obětí stále přibývá - všechno předměstské mámy v dokonalém manželství - nyní je zřejmé, že v tomto poklidném městečku začal řádit sériový vrah. Kate postupně odhaluje tajemství, která by raději nikdy neznala a zjišťuje, že nic v tomto vzorovém sousedství není tak, jak se na první pohled zdá. Milostné aféry a lži se vymykají kontrole a Kate musí obrátit město vzhůru nohama, aby zastavila zabijáka dříve, než opět udeří. Ovšem vrah je o krok napřed, a nakonec to může být právě Kate, kdo se ocitne v nebezpečí.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2019 , Blake PierceOriginální název:
If She Knew, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kdyby to věděla. Přihlašte se a napište ho.
Je to dost jednoduchý příběh, žádné velké napětí. Vraždy tří kamarádek, které dostane za úkol "agentka" vyšetřovatelka Kate, ta právě nastoupila do důchodu ve svých 55 letech a zatím se nechce stát jen babičkou pro čerstvě narozenou vnučku. Knížka je spíš odpočinková, než napínavá. Myslím, že se ke čtenářům dostala hlavně kvůli výzvě se slovem kdyby.
Kniha Kdyby to věděla v seznamech
v Mé knihovně | 193x |
2019 | Dokonalá manželka |
2016 | Navždy pryč |
2019 | Kdyby to věděla |
2018 | Ještě než zabije |
2018 | Hlídaná |
Úžasná krimoška :-) Četlo se příjemně, jedním dechem, vše zapadalo a dávalo smysl. Určitě se vrhnu i na druhý díl.
Kapitoly jsou uzavřené, což v poslední době již není tak časté. Každá kapitola je v podstatě mikropříběh a v každé kapitole se tento mikropříběh vyřeší. Nenutí tedy číst dál. To mi přijde jako nevýhoda. Na druhou stranu byly kapitoly opravdu krátké (takže i jednodušší na napsání).