Kdyby to viděla
Blake Pierce
Záhady Kate Wise série
Když je nalezen zavražděný manželský pár a žádný podezřelý není zřejmý, 55letá Kate Wise se po 30leté kariéře v FBI vrací z důchodu (a z jejího klidného předměstského života) aby se znovu vrátila do služeb FBI. Kateina brilantní mysl a bezkonkurenční schopnost vstoupit do mysli sériových vrahů je prostě nepostradatelná a FBI ji potřebuje, aby dokázala vyřešit tento tajemný případ. Proč byly dva páry zavražděny 50 mil od sebe a stejným způsobem? Co mohou mít společného? Odpověď, jak si Kate uvědomuje, je naléhavá, protože je přesvědčená, že se zabiják chystá opět udeřit. Ale ve smrtící hře kočky s myší, která následuje, Kate vstupuje do temných vod zabijákovy zkroucené mysli a přichází už možná pozdě.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2020 , Blake PierceOriginální název:
If She Saw, 2018
Další díl celkem odpočinkové detektivky. Jednoduchý vzorec vražd i vyšetřování, mezi tím něco málo ze života agentky Wise. Souhlasím s mnohými v tom, že překlad je místy dost divočina.
Snesu dost, jelikož neumím cizí jazyky, jsem vděčná, když mi knížku někdo přeloží. Ale tady mi připadá, že překladatel použil nějaký starší překladač ... dost to otravuje při čtení.
I přesto, že jsem pokračování už číst nechtěla, jsem to ještě zkusila. A musím říct, že tento díl je o dost lepší než ten první. Akorát teda překlad byl šílený, spousta gramatických chyb, překlepů a dorazilo mě spojení, že pozůstalým PŘÁLI upřímnou soustrast.
Odpočinková, naprosto lineární detektivka, při jejímž čtení není příliš potřeba žhavit mozek. Vyšetřovatelka je mi sympatická tím, že se jedná o vitální dámu, které se ještě nechce do důchodu. Čte se to příjemně a je to ideální nekomplikovaná jednohubka třeba na dovolenou nebo do vlaku. Přečteno v rámci čtenářské výzvy, do dalších autorových děl se patrně nepustím.
Tak taková std detektivka, prostě Kate zase cos řeší a snaží se zkombinovat babičkování a to nejlepší vyšetřování. A série se zkorektnila, protože se - pro děj naprosto zbytečně - ukázalo, že krásná mladá DeMarco překvapivě není hetero.
Ale pohodové detektivní čtení opět ano, další díl možná někdy dám, ale letos mám zatím tragickou výzvu, tak asi až později.
Díky čtenářské výzvě jsem objevila tohoto autora a rozhodně nejsem zklamaná. K mému potěšení má na kontě spoustu knih, které si ráda přečtu. Napínavé a čtivé díky sympatickým vyšetřovatelkám.
Druhý díl je stejně dobrý jako ten první. Kate a její parťačka DeMarco řeší další případ. I když vše vypadá jednoduše první zatčený rozhodně není ten pravý
(pozor, malý spoiler)
Na další případ s Kate Wise jsem se těšila a opět jsem nebyla zklamaná ;-). Právě naopak, líbil se mi ještě o celou třídu více než ten první. Zase jsem knihu poslouchala jako audio v němčině a bohužel musím zkritizovat načtení, které mi připomínalo spíš robota, takže jsem se při poslechu fakt hodně natrápila :-(. Ale případ jako takový je skvělý! Vraždy sice hodně brutální a také nespravedlivé. Důvod však nemohu prozradit, protože bych tak vyzradila v podstatě hlavní pachatelův motiv. Vyšetřování je komplikované a všechno se zamotává stále víc. Nakonec se zdá, že vrah bude za určité konstelace jmen odhalen - ale nestane se tak a koná se pořádné překvapení ;-). Kromě toho se Kate i ve svém soukromém životě dočká dalšího posunu k lepšímu... Knihu tentokrát hodnotím plným počtem a budu se časem těšit na další díl.
2019 | Dokonalá manželka |
2016 | Navždy pryč |
2019 | Kdyby to věděla |
2018 | Ještě než zabije |
2018 | Hlídaná |
Ke knize jsem se dostala v rámci výzvy 2024 a utvrdila mě jedině v tom, že si budu příště lépe vybírat. Celkově je to průměrná detektivka, kde je mnoho věcí neuvěřitelných, včetně fyzičky staré paní ve výslužbě :-D
Jinak dej plyne dle očekávaní, nic překvapivého ani extra zajímavého se neděje. Teda kromě toho, že chce nahánět zločince a být babičkou najednou a dle jejího přístupu k rodině se nedivím přístupu její dceři vůči ní. V sérii se pokračovat nehodlám, na trhu je v rámci žánru mnoho lepších knih.