Strašák přehled

Strašák
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469319/bmid_strasak-Nyi-469319.jpg 4 177 177

Max Heller série

1. díl >

V listopadu 1944 je život ve válečných Drážďanech téměř k nevydržení. A když se k nesnesitelným životním podmínkám ještě přidá strach z neznámého zabijáka, musí zasáhnout kriminální inspektor Max Heller. Ve městě je postupně nalezeno několik mrtvých mladých žen. Všechny byly před smrtí krutě mučeny a jejich těla jsou nelidsky zohavená. Mezi lidmi se šíří pověsti o hrozivém vrahovi – Strašákovi – plížícím se během nočních leteckých poplachů zatemněným městem. V chaotických posledních dnech druhé světové války pátrá Max Heller nejen po pachateli bestiálních vražd, ale bojuje i se svým nadřízeným, fanatickým nacistou, který evidentně něco tají. Naděje, že byl Strašák zabit při velkém bombardování města v únoru 1945, se ukáže jako lichá. Maxovo vyšetřování tudíž pokračuje i po obsazení Drážďan Rudou amádou….... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: ekniha , Vendeta
Originální název:

Der Angstmann, 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strašák. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (54)

iška
30.09.2024 5 z 5

Poslední měsíce druhé světové války v Drážďanech. Strach, bída a všudepřítomná smrt. Všichni si nesou svoji vinu, nikomu se nedá věřit a do toho se tu motá sériový vrah. Přežít a udržet si svoje já - skoro nemožné. Bylo to tvrdé, drsné, ale velmi dobře napsané.

dia.riedl
27.08.2024 4 z 5

Kniha mě pohltila svou atmosférou a velmi sympatickým kladným hrdinou, kterému zkrátka budete fandit.
Od začátku do konce je příběh neskutečně zajímavý, poutavý. Díky dobře napsaným postavám mi příběh ožíval před očima.
Rozuzlení bylo za mě uspokojivé, pro někoho by možná bylo lehce předvídatelné.

Jediný menší problém mi dělala německá jména, která se mi hůř zapamatovávala a pak mě osobně tolik nebavilo právě to politikaření na pozadí, kdy si postavy mezi sebou vyměňovaly své stranické názory, ale samozřejmě to do příběhu patřilo.

Nejsilnější část v knize byla pro mě ta, kdy se celé vyšetřování zastaví v důsledku katastrofálního bombardování města. Tahle část byla úžasně autenticky napsaná a velmi silná.

Skvělá kniha!


Kerriova
03.03.2024 5 z 5

Miluju detektivky, ale nemám ráda válečnou tématiku. Tady mě však natolik vtáhl příběh, vyšetřování a snaha odhalit pachatele, že jsem válku v podstatě odsunula na vedlejší kolej a příliš jsem ji nevnímala. Naprosto mě fascinoval působivý popis města v plamenech, doslova jsem viděla tu oslnivou ohnivou záři, tavící se pouliční lampy, rozžhavené dlažební kostky, po kterých se ani nedalo chodit a cítila jsem ten nesnesitelný žár. Inspektor Heller je velice sympatická postava, kterou jsem si okamžitě oblíbila. Vřele doporučuju, super čtení!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7. týden)

14.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strašák v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených212x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených4x
v Knihotéce238x
v Chystám se číst149x
v Chci si koupit27x