Strašení v Rookwardu přehled

Strašení v Rookwardu
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495940/bmid_straseni-v-rookwardu-uzf-495940.jpeg 4 685 685

Strašidelné domy série

Když Guy najde na půdě své matky dědické listiny k domu, má pocit, že ho potkalo neuvěřitelné štěstí. Jistě, v domě nikdo čtyřicet let nežil, je částečně zchátralý a obrůstá ho vinná réva, ale Guy je přesvědčený, že ho dokáže dát do pořádku a výhodně prodat. Byl by přeci blázen, kdyby se o to nepokusil. Zvlášť, když jeho současná životní etapa není zrovna záviděníhodná. Dům Rookward stojí na samotě v lesích a není v něm ani telefonní signál. Jenže je tři hodiny jízdy od města, kde Guy bydlí, a proto se rozhodne v domě na několik dní ubytovat. Existuje ale důvod, proč v Rookwardu nikdo tak dlouhou dobu nežil, a zchátralé místnosti nejsou tak prázdné, jak se zdá... V domě se před čtyřiceti lety odehrála příšerná tragédie, jejíž následky přetrvávají dodnes. Usídlil se zde totiž duch ženy, která tragédii způsobila. Je zahořklá, posedlá, žárlivá a vyšinutá, a jakmile se objeví Guy, nemá v úmyslu nechat ho odejít a udělá i nemožné, aby s ní zůstal.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: ekniha , Fobos

The Haunting of Rookward House, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strašení v Rookwardu. Přihlašte se a napište ho.

oleg121
15.09.2024 4 z 5

Klasická Darcy Coates. Príjemné, jemne mrazivé čítanie.

Janetg
28.06.2024 4 z 5

Postava Guye mi byla sympatická, sice trochu nezvládal emoce, ale ve skutečnosti má srdce na správném místě. Děj byl čtivý už od začátku, nemusíte tu čekat dlouho na zápletku, dozvíte se jí vlastně celkem rychle. Líbily se mi i flashbacky do minulosti, vtáhlo mě to více do děje. Postava Amy byla děsivá, až neuvěřitelná. Přiznám se, ale že mi přišlo, že to tu Darcy trochu odflákla, mohlo být hlouběji vysvětleno proč dům zdědila zrovna Guyova rodina a proč ta divná podobnost mezi Guyem a bývalým majitelem domu. I přesto další skvělá kniha do sbírky strašidelných domů.

JessiMeidoom
25.06.2024 4 z 5

(SPOILER) Pro jistotu hodím spoiler, protože budu trochu spelulovat nad dějem. V první řadě musím říct, že jsem knihu zhltla jedním dechem. Příběh jako takový se mi líbil. Úplně jsem se nemohla na konci každé kapitoly dočkat, jak to asi bude pokračovat.

Linie s Thomasem byla šílená. Bylo mi úplně špatně z toho, jak dokáže být někdo tak zvrácený a Amy teda byla fakt monstrum. Od té doby, co mám syna, tak mi nedělá dobře, když se točí smrt kolem dětí, takže tahle pasáž semnou trochu otřásla. Ale nechápu, proč celkově Thomas nezměnil práci, nepřestěhoval se někam daleko, když ho pronásledovala šílená bejvalka. To bylo taky takový nedotažený.

U toho obrazu mi bylo už asi po pár kapitolách jasné, že na obraze je Amy a že ostatní kolem ní jsou mrtví. To mi přišlo strašně zvrácené. Jako, ta ženská byla fakt šílená.

Co mě štve a mrzí je smrt Tiff. To bylo tak zbytečné, ale chápu, že to tam nějak muselo být. Ale že jí nikdo nehledal? Minimálně ten Blake by se tam třeba ukázal nebo ho Tiff už nezajímala?

Navíc by mě zajímalo, jakou spojitost měl Guy nebo jeho matka s tou zavražděnou rodinou? Pokud ten dům zdědil otec Heather, tak musel být nějak příbuzný. Takže třeba bratr Thomase? Pořád se tam mluví o tom, že byl Guy Thomasovi strašně podobný. Byl to nějaký jeho prastrýc? Je divné, že ani matka o tom domě nic nevěděla. To jí o něm otec nikdy nic neřekl? A že si Guy nejdřív něco nezjistil než začal dům opravovat. Nebylo mu hned divné, proč se dům nechal zchátrat? Tolik zvláštních věcí kolem, na které nejsou odpovědi.
Chvíli jsem přemýšlela, jestli nebyl Guy v minulosti Thomas, ale to by byl starší. A vlastně by mě to nevysvětlilo, proč jeho děda zdědil ten dům. Zkrátka moc nejasností.

Samozřejmě nesměli chybět příliš odvážné situace, které v hororech bývají.

A co mi ale přišlo úplně blbý bylo rychle se vybíjející mobil. Co je to za mobil, který se vybíjí, i když je vypnutý? To mi trochu hlava nebrala.

Ale co se mi líbilo bylo to navozování halucinací. Úplně jsem valila oči při scéně, jak je u psychiatričky.

Happyend mi nevadil. Upřímně jsem v něm doufala. Za mě příběh s potenciálem. Jen bych vychytala pár mušek a bylo by to dokonalé. :)

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

TOP 10 nejprodávanějších knih (18. týden)

11.05.2022

TOP 10 nejprodávanějších knih (17. týden)

04.05.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Strašení v Rookwardu v seznamech