Stratený raj přehled

Stratený raj
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435872/bmid_strateny-raj-scf-435872.jpg 4 91 91

Historický epos barokového básnika Johna Miltona preložil Marián Andričík. Dielo po prvý raz vychádza v slovenčine. Rozsiahla epická báseň Stratený raj sa považuje za jednu z najvýznmnejších diel napísaných v angličtine. Je napísaná blankversom - jambickým nerýmovaným veršom. Príbeh začína v pekle, kde sa Satan - hlavný protagonista eposu - a jeho nasledovatelia spamätávajú z porážky vo vojne proti Bohu. Satan im rozpráva o stvorení nového sveta a nového druhu bytostí podľa dávneho proroctva. Ľudia - Adam a Eva - majú v raji zakázané jediné - jesť zo Stromu poznania. Satan začína svoju púť po raji, kde prevtelený za hada zvedie Evu k prvému hriechu - ochutnaniu jablka zo Stromu poznania. Boh posiela svojho Syna súdiť vinníkov - Eva s Adamom sú vyhnaní z raja.... celý text

Literatura světová Poezie
Vydáno: , Modrý Peter

Paradise Lost, 1667

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stratený raj. Přihlašte se a napište ho.

pepap
30.10.2024 5 z 5

(SPOILER) Řežba mezi anděly, Satan skoro přeseklý vejpůl, pekelné kutí piklů, hadí ponoukání Evy, aby okusila ze Zakázaného stromu Vědění, vyčítavý Adam poté, co zhřešil, první sex z chtíče, nahota a stud, Smrt a Hřích, děti Satanovy, přicházejí na Zemi, padlí andělé měnící se v hady a ještěry ... paráda!!! Popisy bitev ala Kulhánek :)

papanoel69
11.06.2024 1 z 5

Chtělo to nový, moderní překlad.

jana0400
14.01.2024 5 z 5

Setsakra náročné čtení, když si vezmu, že předtím jsem četla o mázích, dracích a elfech.

Více než 100 dalších eknih zdarma...

02.12.2019

25 říjnových eknih zdarma