Stravou ke zdraví - Vegetariánská kuchařka přehled
Benjamín Kraus , Jana Krausová
Co je to vegetariánství. Název "vegetarián" není odvozen, jak si někdo myslí, od anglického slova "vegetable" - zelenina, ale z latinského "vegetus", což znamená zdravý, čerstvý, živý. Vegetariánství, obecně definované jako zdržení se požívání masa, ryb a drůbeže, v sobě zahrnuje širokou paletu jídelních návyků, včetně různých stupňů vynechání živočišné potravy. Jedná se především o rozšíření, obohacení a zhodnocení jídelníčku o stravu, která je organismu vlastní. Nejčastější vegetariánské diety se vyznačují vysokým podílem potravinové vlákniny a nízkým podílem celkových a nasycených tuků a cholesterolu. Nejznámější typy amerických vegetariánů jsou lakto (užívají také mléčné produkty) a ovolakto (užívají vajíčka a mléčné výrobky) vegetariáni. Vegerariánská dieta vychází ze široké a pestré palety užívaných potravin. Zahrnuje v sobě čerstvé ovoce, zeleninu, obiloviny, celozrnné výrobky, luštěniny, ořechy, semena, nízkotučné mléčné výrobky nebo obohacené sójové produkty a případně omezené množství vajec.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stravou ke zdraví - Vegetariánská kuchařka. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Stravou ke zdraví - Vegetariánská kuchařka v seznamech
v Přečtených | 1x |
v Knihotéce | 1x |