Strážci Zlaté řeky přehled
Jaroslav Svojše
Román o partě chlapců, kteří se zapletou do nebezpečné aféry říčních pytláků.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strážci Zlaté řeky. Přihlašte se a napište ho.
Prázdninové pátrání skupinky chlapců ze skautského oddílu, kteří na pokraji města u řeky najdou stopy po pytlácích. Navíc se kdosi vloupá do jejich chatky a půjčí si pramici. Hoši se rozhodnou záhadě přijít na kloub a stráví několik dní pozorováním a postupným odkrýváním stop. Pachatele nakonec odhalí ale vše je trochu jinak než čekali .... . V době napsání knihy, na přelomu 60. a 70. let minulého století mohlo jít o poutavý klukovský román. Pro dnešní mládež, zvyklou na podstatně akčnější příběhy, už bude mnohem méně atraktivní.
Kniha Strážci Zlaté řeky v seznamech
Volné pokračování Jezera sedmi světel. Družina Tygrů si udělá příměstský tábor, během kterého se snaží odhalit tajemství několika místních postaviček a také zjistit, kdo že to pytlačí na řece Oulavě. Jsou ty dva případy navzájem propojené, nebo jde o dvě různé věci? Jak odhalují postupně stopy vedoucí k řešení, trochu se vytrácí počáteční kouzlo a napětí, ale stále jde o slušný dobrodružný skautský román.