Stretnutie tieňov přehled
Victoria Schwab
Tvář magie / Odtiene mágie série
Pokračovanie magického príbehu o štyroch Londýnoch od jednej z najpredávanejších fantasy autoriek súčasnosti! Odkedy sa Kellovi dostal do rúk záhadný čierny kameň, uplynuli už štyri mesiace. Štyri mesiace, čo mu skrížila cestu zlodejka Delilah Bardová. Štyri mesiace, čo zranili princa Rhya, čo padli nebezpeční Daneovci z Bieleho Londýna a štyri mesiace, čo sa kameň prepadol spolu s umierajúcim Hollandom cez trhlinu do Čierneho Londýna. Kella v noci kvária znepokojujúce sny o hrozivých magických udalostiach, no cez deň neustále myslí na Lilu, ktorá zmizla z prístavu tak, ako to vždy chcela. V Červenom Londýne medzitým pripravujú turnaj Essen Tasch - Elementové hry - medzinárodnú súťaž pre mágov, ktorá má udržať zdravé vzťahy medzi susediacimi krajinami. V rovnakom čase sa k prístavu blíži korzárska loď privážajúca starých priateľov. Zatiaľ čo v Červenom Londýne vládne pompéznosť a vzrušenie z hier, iný Londýn ožíva. Ako tieň, ktorý v noci zmizne, aby sa ráno opäť objavil. Rovnováha mágie je však stále v ohrození, a aby jedno mesto rozkvitlo, iný Londýn musí padnúť.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2024 , Slovart (SK)Originální název:
A Gathering of Shadows, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stretnutie tieňov. Přihlašte se a napište ho.
Druhý díl měl sice pomalejší rozjezd a místy lehce líné tempo, ale styl autorky je, pro mě, natolik čtivý, že mi to vlastně ani nevadilo. Lila mě tu bavila o něco víc, od začátku první knihy se přeci jen posunula o něco víc než Kell a její linka mi přišla zajímavější. Jen mi trošku vadila ta její zatvrzelá potřeba cpát se do turnaje.
Záležitost okolo turnaje sama o sobě není kdo ví jak originální, to už bylo v mnoha knihách, ale líbilo se mi to pojetí a pořád tu hraje roli i prostředí a styl Londýnů, které se mi prostě moc líbí. Taky tu měl víc prostoru Rhy a moc mě bavil i Alucard. Sice se tu něco začne pořádně dít až na konci knihy, ale vlastně mi to vůbec nevadilo a jen mě to navnadilo. Takže se samozřejmě hned pouštím do třetího dílu.
Druhý díl bohužel ztratil něco málo ze svého prvotního kouzla a celá kniha byla vlastně takovou přípravou na finále trilogie, přesto svět Londýnů zůstává stále veskrze originálním, příběh čtenáři odhaluje mnohem více z minulosti a osudů známých postav a představuje postavy nové, které rozhodně nejsou nudné, ani nijak příběhově ploché. Váhal jsem mezi 4 a 5, nakonec hezké 4 hvězdy a jsem velmi zvědav na finále.
Příběh mateřídoušky, Pán hory a další knižní novinky (8. týden)
18.02.2024
Kniha Stretnutie tieňov v seznamech
pro dospívající mládež (young adult)
2021 | Neviditelný život Addie LaRue |
2016 | Temnější tvář magie |
2014 | Archiv |
2017 | Divoká píseň |
2017 | Neobyčejní |
(SPOILER) Jelikož jsem předpokládala, že se bude jednat spíš o vyplňovací díl, pomalejší tempo a dopodrobna rozebraný magický turnaj mi vůbec nevadily. Pořád mě to bavilo číst, hlavně díky postavám. Kell, Rhy a vlastně i Alucard už se mi hezky dostali pod kůži. Kdo mě ale tentokrát strašlivě dožíral byla Lila. Její chování v podstatě ke všem okolo, pochybné motivace a hlavně to otřesné vnucování se naprosto kamkoliv za každou cenu mi vážně lezlo na nervy. Až mě to mrzí, protože se mi v kombinaci s Kellem v jedničce moc líbili. Tady jsem našeho nebohého Antariho až litovala, že se musel zakoukat zrovna do takové arogantní blbky.
Že se něco pos... Ehm, pokazí až na úplném konci a co to bude, mi bylo jasné při první scéně z Bílého Londýna. V tomhle to bylo (možná úmyslně) příliš předvídatelné.
Před trojkou si dám chvíli pauzu hlavně kvůli Lile. Nerada bych si závěr trilogie zkazila tím, že mi hned ze startu bude vadit hlavní hrdinka, takže ten dojem z ní radši nechám trochu vyvětrat.