Strom života přehled
Ivana Špičková
Když král keltského kmene Volků sjedná mír se svým protivníkem a pozve ho na své hradiště v Eburonu, všichni věří, že pro zemi nadešel čas pokoje a blahobytu. Slavnostní hostina ale končí zradou a dýkou, a králův mladý syn Allecnos si jen v poslední chvíli zachrání život dramatickým útěkem z hradiště. Prozíravý druid Aios pošle Allecna až do dalekého Říma, aby ho dostal z dosahu nepřátel, kteří po něm pátrají. Za několik let se Allecnos rozhodne přidat k Caesarovu vojsku, které táhne do Galie, aby se střetlo s Germány. Musí vědět o římském způsobu boje co nejvíce, protože po ničem netouží víc než se dostat zpátky k Volkům, pomstít smrt svého otce a navrátit jejich rodu královský trůn. Výpravný román popisuje dramatické boje o moc, stejně jako běžný život keltské doby v 1. století př. n. l.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strom života. Přihlašte se a napište ho.
Tento výpravný román se mi během čtení zalíbil, i když tam zpočátku byly trochu nezáživná místa. Popisovat období 1. století před naším letopočtem tak, aby čtenář vydržel s napětím číst až do konce jistě pro autorku nebylo snadné. Ke konci knihy jsem zjistila, že fandím více Lanicovi než Allecnovi, který byl v pozici krále časem zaslepen mocí a zničil tak přátelství, které bylo mezi nimi od dětských let. Lanicos mu přesto dokázal odpustit a jsem ráda, že se na konci příběhu zachránil, i když v knize bylo plno míst, kdy už to vypadalo, že zemře. Doporučuji všem čtenářům, kteří mají rádi historické příběhy a rádi čtou hodně tlusté knihy. Časem si ráda přečtu další knihy této autorky.
Mám ráda tlusté knihy, ale tady byla spousta stran zbytečná. Prvních 200 stránek jsem chtěla knihu zahodit. Autorka nedokáže udržet čtenáře po celou dobu četby. I když příběh byl moc pěkný, nevím jestli budu číst nějakou její další knihu.
Keltský svět ožívá v knize Strom života
17.12.2017
Kniha Strom života v seznamech
Keltové keltská mytologie historické romány
2017 | Strom života |
2014 | Ztraceno v písku |
2010 | Slovem a mečem |
2014 | Ve stínu arény |
2015 | Bohové Efesu |
Velmi objemná kniha české autorky byla na mém nočním stolku skoro půl roku, než jsem měla pocit, že se na ni těším. A vůbec jsem nebyla zklamaná. Historické popisy událostí byly někdy velmi podrobné, ale jen tak bylo možno se na dávné události navázat a pokusit se je pochopit. Základní linie děje - nenávist, láska, hrdost, vlastenectví, kamarádství, víra, pocity a motivy hlavních hrdinů, dějinné souvislosti a pod. se různě prolínají a jako celek pomáhají pochopit i tak vzdálenou historii.
Velmi dobrá četba s ucelenou dějovou linkou. Doporučuji