Štvrtý K přehled
Mario Puzo
Dej románu zachytáva necelý rok práce a osobného života fiktívneho prezidenta USA Francisa Xaviera Kennedyho, údajne jedného z členov rozvetveného kennedyovského klanu - rok nesmierne bohatý na zlomové, tragické udalosti, dramatické rozhodnutia, ktoré sa dotýkajú nielen osudov jeho najbližších spolupracovníkov, ale aj Ameriky a celého sveta...... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2003 , Media klub (SK)Originální název:
The Fourth K, 1990
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Štvrtý K. Přihlašte se a napište ho.
Absolutně skvělý politicko-špionážní román. Kniha nejméně tak desetkrát lepší než Kmotr. Kterého by, mimochodem, nebýt nedostižného filmového zpracování znalo jen pár fajnšmekrů.
Tahle kniha není klasické bum-bum-prásk, prostě je třeba použít mozek.
Propracovaný politický thriller se četl dobře a celkový děj se mi líbil. Moc neřeším reálnost jednání klíčových postav, ať už prezidenta či jeho poradců.
Trochu jsem váhal nad hodnocením, ale nakonec jsem nenašel moc důvodů proč nedat 4 hvězdy.
Kniha Štvrtý K v seznamech
atentáty politické thrillery prezidenti prezidenti USA
Na špionážný román to bylo dobré, ale na knihu od Maria Puza vlastně hrůza. Vysoká laťka jeho mafiánských románů daleko přesahuje téměř cokoli, natož tento politicko- špionážní thriler. Obecně politický thriler není můj žánr a myslím si, že ani tohoto kmotra kvalitní literatury. V originále zní název The forth K, přesnější překlad by byl tedy Čtvrtý Kennedy. Bláhově jsem si myslel, že bude kniha o J.F.K. a nikoli o fiktivním čtvrtém Kennedym, což je dobré před čtením vědět, neboť ho pak nečeká zklamání. Zklamání jak po prvních stránkách, tak bohužel i po stránce poslední.