Sudetoněmecké nacionalistické tělovýchovné organizace a československý stát v letech 1918-1938 přehled
Michal Burian
Práce se zabývá činností sudetoněmeckých, vůči státu negativisticky orientovaných tělovýchovných organizací. Jejich aktivita pravidelně vyvolávala reakci orgánů státní správy, a v archivních pramenech tak lze vystopovat celou genezi vzájemných vztahů mezi československým státem a jednotlivými organizacemi. Mezi nejvýznamnější tělovýchovné organizace patřil svaz DTV, který sehrál důležitou roli v dějinách meziválečného Československa nejen na poli tělovýchovném, ale zejména v rovině politické. Z řad této organizace pocházeli čelní představitelé sudetoněmecké politické reprezentace. Činnost sudetoněmeckých negativisticky zaměřených tělovýchovných organizací významně ovlivňovala zvláště ve druhé polovině třicátých let vývoj československého státu a ve svém protičeskoslovenském postoji gradovala v průběhu roku 1938 a především v době mnichovských událostí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sudetoněmecké nacionalistické tělovýchovné organizace a československý stát v letech 1918-1938. Přihlašte se a napište ho.
Zatím zde není žádný komentář.
Kniha Sudetoněmecké nacionalistické tělovýchovné organizace a československý stát v letech 1918-1938 v seznamech
první republika, 1918-1938 sudetští Němci nacionalismus tělovýchova paramilitantní jednotkyAutorovy další knížky
2002 | Atentát - Operace Anthropoid 1941 - 1942 |
2017 | Anthropoid - němá svědectví |
2010 | OT-64 SKOT |
2013 | Sudetoněmecké nacionalistické tělovýchovné organizace a československý stát v letech 1918-1938 |