Suďte, až okusíte přehled

Suďte, až okusíte
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352107/bmid_sudte-az-okusite-PKN-352107.jpg 5 1 1

Zlatá kniha české kuchařky - Suďte, až okusíte : Výběr receptů z větší části u nás neznámých, lékařsky schválených.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Suďte, až okusíte. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

vvikingg
20.01.2025 5 z 5

Vlastníme vydání z roku 1924, takže 101 let stará kuchařka s výbornými a jednoduchými i náročnějšími recepty. V které dnešní kuchařce najdete rumfordskou polévku za kterou dostal vynálezce Benjamin Thompson v 18. století šlechtický titul. Hutná polévka z brambor, krup, hrachu, zeleniny, kostí, kterou nasytil armáda v Bavorsku. Polévka se potom z Bavorska rozšířila po celé Evropě, jedli ji taky Napoleonovi vojácí, vařila se v chudobincích. Kromě polévek jsou zde recepty z masa, ryb, omáčky, recepty ze zeleniny. Rajská jablka a la Mussoliny asi taky dnes v kuchařkách nenajdete. Jak se připravovala, recept zní: nakrájená rajská jablka necháme dusit v ohnivzdorné míse s máslem, osolíme, posypeme tymiánem, pokapeme vinným octem a na rajčata potom rozprostřeme ztracená vejce. Staré kuchařky mají své kouzlo, třeba v této není gramáž surovin, je popsán jen pracovní postup , tak musíte v kuchyni trochu zaimprovizovat.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Suďte, až okusíte v seznamech

v Přečtených1x
v Mé knihovně1x