Súženie přehled
Lauren Kate
Andělé / Padlí anjeli série
Peklo na zemi. To prežíva Luce, keď nemôže byť so svojím padlým anjelom Danielom. Trvalo večnosť, kým sa znova našli, a on jej teraz vraví, že musí odísť. Len na tak dlho, kým nechytí Vyhnancov – nesmrteľných, čo ju chcú zabiť. Daniel ukryje Luce na Shoreline, škole, ktorá sa nachádza na skalnatom kalifornskom pobreží a navštevujú ju nezvyčajne nadaní študenti – nefilimovia, potomkovia padlých anjelov a ľudí. Tu sa Luce dozvie, čo sú tiene a ako s ich pomocou môže nazrieť do svojich minulých životov. No čím viac sa Luce dozvedá, tým väčšmi podozrieva Daniela, že jej neprezradil všetko. Čosi skrýva – čosi nebezpečné. Čo ak nie je pravda to, čo jej Daniel povedal o minulosti? Čo ak je Luce v skutočnosti súdené byť s niekým iným?... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2011 , Ikar (SK)Originální název:
Torment, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Súženie. Přihlašte se a napište ho.
Mnohem lepší než první díl. I když tedy stále dost zmatené a otázky přibývají. Daniel byl v prvním díle takový ten kluk, který ji je souzený, ale ve druhém díle mě štval čím dál víc a vlastně bych si i přála, aby s ním nebyla. Uvidíme, co další díly.
Pokračování bylo tak nějak pořád ve stejné úrovni snad jen mě překvapilo, že by hlavní hrdina ztrácel ten předem daný šmrnc?? No to by bylo velmi zajímavé xi xi
Kniha Súženie v seznamech
v Přečtených | 2 320x |
americká literatura andělé padlí andělé pro dospívající mládež (young adult) fantasy
HODNOTENIE CELEJ SÉRIE:
Tieto neskutočne krásne obálky za sebou ukrývajú romantickú fantasy oddychovku. Nápad je celkom zaujímavý, ale príbeh ma nezaujal natoľko, aby som s nedočkavosťou otáčala stránky.
Prvá časť mi prišla ako čistá romantika a všetko to okolo Luce a polepšovne len ako narýchlo vytvorená kulisa, nech je to akože zaujímavejšie. Ale neskôr sa do toho autorka vžila (na môj vkus miestami až príliš) a ponúkla nám celkom prepracovaný svet padlých anjelov a aj pomerne zaujímavú zápletku. Podľa mňa táto séria stojí za prečítanie. Ak z nej aj nepadnete na zadok, aspoň si oddýchnete.