Suzy přehled

Suzy
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539313/bmid_suzy.png 3 2 2

Jaký lepší dárek by mohla vybrat? Kristýna hned věděla, že tohle je přesně ten dárek, který musí své kamarádce Lucii koupit k narozeninám. Panenka. Další do její sbírky. Panenka… Vždyť co by se mohlo stát?

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Suzy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Madla81
včera 3 z 5

Edici Zrnka temnoty mám moc ráda a zatím mě každý příběh vždy zaujal, ať už tématem či zpracováním nebo svou originalitou. Bylo tedy jen otázkou času (a neúprosné statistiky), kdy mi nějaký příběh prostě nesedne.
A Černého Petra si bohužel vytáhla Suzy.
Příběh o velmi staré panence zakoupené v jednom zaprášeném antikvariátě jako dárek je sice technicky dobře napsaný (stavba vět, slovosled, nepříliš časté opakování slov), ale evokoval mi spíše Stopy hrůzy, které jsem hltala na konci prvního stupně. Na hororovou novelu pro dospělé mi chyběla větší dávka děsivosti, autenticity a schopnosti se vcítit do hlavních hrdinek. A také mnohem méně klišé a drobných logických chyb, které mě bohužel při čtení dost rušily.
V příběhu se střídají dvě časové linie a musím říct, že linka, odehrávající se v minulosti, mě bavila násobně víc. V dějové linii odehrávající se v současnosti mi vadily mnohdy až archaické a knižní výrazy a obraty, jež se nakupily hlavně v závěru novely. Celkově byl děj takový... roztahaný. Pokud by se osekal až na dřeň, vznikla by jistě mnohem působivější povídka. Ale jako strašidelný horůrek pro druhostupňové děti by knížka mohla fungovat dobře.
Hvězdičku navíc přidávám za naprosto skvělou obálku a ladící záložku a za vizuální zpracování knihy, protože postava porcelánové panenky na začátku každé kapitoly vypadala vážně úžasně.
Nicméně se těším na další Zrnko a autorce držím pěsti při psaní.


Související novinky (1)

Příliš pozdě, Někdo jako ty a další knižní novinky (26. týden)

23.06.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Suzy v seznamech

v Přečtených2x
v Doporučených1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x