Suzy přehled
Jana Pacáková
Jaký lepší dárek by mohla vybrat? Kristýna hned věděla, že tohle je přesně ten dárek, který musí své kamarádce Lucii koupit k narozeninám. Panenka. Další do její sbírky. Panenka… Vždyť co by se mohlo stát?
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Suzy. Přihlašte se a napište ho.
„Má oči, ale je slepá.
Má uši, ale neslyší.
Má ústa, ale nemluví.
Má ruce, ale nemá cit.“
Oživlé panenky mnohým budou navždy evokovat dvě nejlegendárnější - Annabelle a Chucky. Jenže Suzy je tak trochu něco úplně jiného. Musím přiznat, že Jana Pacáková mě překvapila směřováním svého příběhu. Jsou to vlastně dvě linie příběhů, které směřují k jednomu moc zajímavému konci. Navíc se napětí celkem slušně stupňuje, je v tom pár hororových scén a navíc děj rychle plyne. Četlo se to rychle, nebylo tu místo pro nudné pasáže a navíc samotný konec překvapí. Nedá se říci, že je originální, ale je vítaný a vlastně nečekaný. Další velmi povedený příběh v edici Zrnka temnoty.
Citát: A já věřím, že mnohé věci skutečně mají duši.
Panenky a klauni patří do hororů. Bezpochyby. Tento příběh byl strašidelný, byl napínavý, ale i přesto mě nijak zvlášť neoslovil. Panenka mi nepřišla moc uvěřitelná, spíš jsem se bála pocitů a reakcí Kristýny a Lucie než samotné panenky. Příběh dvojčat z minulosti mě tedy dostal, měla jsem slzy v očích lítostí. Určitě by si zasloužil víc rozvinout. A konec mi přišel trochu zmatený, chvílemi jsem nevěděla co se tam děje, kdo se objevil a museli si pasáže číst víckrát. Ale špatná povídka to není, za přečtení určitě stojí.
Příliš pozdě, Někdo jako ty a další knižní novinky (26. týden)
23.06.2024
„A já věřím, že mnohé věci skutečně mají duši.“
„Má oči, ale je slepá. Má uši, ale neslyší. Má ústa, ale nemluví. Má ruce, ale nemá cit.“
Kniha Suzy v seznamech
2013 | Paní pijavic |
2024 | Suzy |
2018 | Fantom a jiné horory |
2010 | Rudé růže a jiné horory |
2012 | Závoj hrůzy |
Příběh je dobrý, je to dobře napsané.