Svatba duchů přehled
Peter May
Čínské thrillery série
< 7. díl
Li Jen a Margaret Campbellová se několik let po dramatickém závěru Pekingského rozparovače vracejí v nové povídce. „Tu zmizelou dívku jsem minulý týden viděl na svatbě duchů. Jako nevěstu.“ Li Jen a Margaret Campbellová prožili několik krušných let. Teď se oba snaží zvládat obrovskou pracovní zátěž a zároveň každodenní péči o svého syna Li Jona. Poté co Campbellovou osloví jedna zoufalá matka a dotkne se tak jejích vlastních mateřských instinktů, Li se pustí do vyšetřování případu zmizení sedmnáctileté pekingské dívky Ťiang Mej-lin. Tato laskavost se však brzy promění ve vyšetřování spojené s nebezpečným ilegálním obchodem a temným obřadem z dávné minulosti.... celý text
Literatura světová Povídky Thrillery
Vydáno: 2020 , HostOriginální název:
The Ghost Marriage, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svatba duchů. Přihlašte se a napište ho.
Tahle série sice nebylo úplně to pravé pro mě, ale tato povídka byla hezká. Pozor, opravdu se nejedná o detektivku. Je to spíš detektivní povídka. Hodinka poslechu, dost mi to zaskočilo. Jedná se tady o jednu vraždu mladé dívky, kterou pohřešuje její matka. Z pohřešované osoby se rázem stane oběť vraždy. Ani se nedozvíte moc o Číně jako takové. Přesto se příběh hezky poslouchá. Teď mi došlo proč. Chyběly tam Li Jenovi výlevy. Hezké.
Tak poslední loučení s Li Jenem a Margaret zamáčkla jsem slzu. Opět skvěle namluvená audiokniha v podání pana Myšičky a paní Plodkové. S touhle sérii se mi těžko loučilo. Nicméně vím že si je pustím ještě jednou.
10 nejprodávanějších eknih (červenec)
20.08.2020
Knižní novinky (25. týden)
15.06.2020
Kniha Svatba duchů v seznamech
2013 | Skála |
2014 | Muž z ostrova Lewis |
2015 | Pán ohně |
2015 | Výjimeční lidé |
2014 | Šachové figurky |
Tohle bylo opravdu příjemné poslední setkání s Margaret, Li Jenem a jejich malým synkem ;-). A i když je kniha docela kratičká, také zde oba spojenými silami musí vyřešit případ ztracené dívky, kterou pohřešuje její matka.
Jak to bude souviset s onou v titulu zmíněnou svatbou duchů, co se s dívkou stalo a kdo ji zavraždil, už neprozradím ;-). Knihu si přečtěte sami, mně se líbila moc a doporučila bych ji všem čtenářům, kterým se líbila celá tato autorova série.