Svatební šaty přehled
Danielle Steel
Devereauxovi patří k nejvýznamnějším členům sanfranciské společenské smetánky 20. let minulého století a svatba jejich dcery Eleanor s úspěšným bankéřem Alexandrem Allenem je vrcholem sezóny roku 1929. Událost proběhne nad očekávání a svatební šaty novomanželky slaví triumf. Pohádka se však rozplyne, když Alex obdrží zprávu o krachu na burze. Zdá se, že rodina přišla o všechno. Následující období je plné společenských a politických změn. Rodinu však mimo jiné drží pohromadě především nádherné svatební šaty, které poprvé oblékla Eleanor.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , Ikar (ČR)Originální název:
The Wedding Dress, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svatební šaty. Přihlašte se a napište ho.
Moc pěkná knížka. Přečteno jedním dechem. Rodinná sága pro ženy. Jednoduchá odpočinková četba, která pobaví. Nic náročného přesto velmi příjemné čtení. Přesně toto jsem nyní potřebovala.
Vydařená rodinná sága o třech generacích, ve které hrají hlavní roli svatební šaty. Šaty, které byly nadčasové a dokázaly dát radost. Osudy rodiny jsou povětšinou dramatické, takže jsem se nenudila.
Pravidla hry, Léčebna a další knižní novinky (15. týden)
07.04.2024
Kniha Svatební šaty v seznamech
(SPOILER) Asi nejsem cílová skupina na tuto knihu, protože až tolik mě nenadchla. Pořád jsem měla pocit, že se prohrabují špinavým prádlem cizí rodiny. Finanční krize, nevěra, drogy... Problémy popsané v knize jsou lidské a každý o nich slyšel nebo osobně zažil, ale asi nepotrebuji číst o tom celou knihu. Některé věci se opakovali několikrát, přišlo mi to zbytečné (jako třeba že Charles se po krachu celkem nevzpamatoval, napsané asi tři nebo čtyřikrát). I když taky bych chtěla zažít takovou lásku a podporu, jakou měli hlavní postavy. Podle mě je to v dnešní moderní a necitlivé době čím dál vzácnější.