Svátky v Kavárně nových začátků přehled

Svátky v Kavárně nových začátků
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505647/bmid_svatky-v-kavarne-novych-zacatku-ln6-505647.jpeg 4 94 94

Becca neměla Vánoce nikdy v lásce. Letos navštíví sestru Lauru, která vede malou kavárnu a poprvé se těší na maratony vánočních filmů, které obvykle považuje za čiré utrpení. Brzy i ona podlehne kouzlu Kavárny nových začátků, která podává horkou čokoládu tak dobrou, že roztaje i Rebečino srdce. A možná uvěří, že zázraky se dějí právě o Vánocích…... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Christmas at the Comfort Food Café, 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svátky v Kavárně nových začátků. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (33)

zuzi9
12.09.2024 3 z 5

(SPOILER) Knihu jsem si půjčila v knihovně.

Pokračování Kavárny nových začátků, tentokrát se sestrou Laury, Beccou.
Becca je opak své sestry Laury, je divočejší a je ráda sama. Po smrti Davida, manžela Laury, se rozhodla, že se svým divokým životem přestane a daří se jí to. Na vánoční svátky jede za sestrou do Dorsetu, i když nenávidí Vánoce, a tam se seznamuje se Samem. Bojí se, že když si s ním něco začne, zase se vrátí zpátky do svého divokého života...
První díl se mi líbil víc, tady mě to tolik nevtáhlo a chybělo mi trochu víc vánoční atmosféry. Ale jinak se knížka četla dobře a dala by se přečíst za jeden dva večery, protože má jen 212 stránek. Já bych klidně pár stránek přidala. Taková oddychovka s malým zvratem a šťastným koncem.

Kudík
07.04.2024 4 z 5

Druhý díl je trošku kratší, dá se říci, že je to taková sváteční jednohubka, kde se setkáváme s Beccou, což je mladší sestra Laury z přechozího dílu. Autorka sice uvádí, že se snaží psát tak, aby předchozí díl nebylo nutné číst, ale já si myslím, že je to více než třeba. Samostatně by to mohlo působit, že se jedná o spolek mírně trhlých lidí, jejichž úmysly čtenáři lépe dojdou, když čtení naváže.
Becca byla (v dospělosti) skvělá sestra a teta, hlavně v období krize, kdy jí bylo po smrti Davida (švagra) opravdu potřeba. Měla své tajemství, které se projevilo hlavně v době jejího rebelování v dospívání a ve vztahu k vánocům. Škoda, že se nesvěřila, min. své sestře. S kým jí budou dávat do páru bylo jasné již v předchozí části a já tím nejsem vůbec zklamána (možná, kdyby to tak nedopadlo), protože např. akce "myčka" mě hodně pobavila. :) Nevím, zda vyjdou další díly, ale třeba 4., který je o Willow, anebo 5., kde je Katie a její syn Saul, si ráda přečtu. A jsem ráda hlavně za postavu Edie Mayové, která ve svých 90letech umí tak skvěle hrát šarády :), naslouchat a krmit svého "snoubence".


Evka27
11.02.2024 3 z 5

Druhý díl byl taky fajn. Začala další série romantického čtení. Doufám, že se v dalších dílech budeme setkávat i postavami, které už jsme poznaly a oblíbily si je.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)

09.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Svátky v Kavárně nových začátků v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených121x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených2x
v Knihotéce131x
v Chystám se číst92x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech2x