Svědectví o životě v KLDR přehled

Svědectví o životě v KLDR
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550019/bmid_svedectvi-o-zivote-v-kldr.jpg 5 3270 3270

Všechno, co jste chtěli vědět o životě v KLDR (a totalitě vůbec), ale báli jste se zeptat… Z několika desítek rozhovorů, jež pořídila s uprchlíky ze Severní Koreje, vybrala česká koreanistka sedm, které nejvýmluvněji zachycují různé aspekty každodenního života v nejuzavřenější zemi světa. A role tazatelky se Nina Špitálníková zhostila také při nahrávání audioknižní verze svého díla. Mezi vybranými respondenty,ztvárněnými sedmičlenným hereckým ansámblem, najdeme vysokoškolskou studentku i důchodkyni, šmelináře i feministku – ti všichni se empatické tazatelce svěřili se svými zážitky, vzpomínkami, pocity a obavami, při jejichž poslechu našinec jen nevěřícně kroutí hlavou. Poměry v KLDR totiž překonávají i ty nejdivočejší dystopické vize a nejhrůznější na jejich líčení je právě fakt, že nemáme co do činění s fikcí, ale s děsivou realitou 21. století. Kniha přinášející vzácná svědectví lidí uprchnuvších z područí severokorejského režimu získala v roce 2021 cenu Magnesia Litera za publicistiku.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svědectví o životě v KLDR. Přihlašte se a napište ho.

Makkulka
09.11.2024 5 z 5

Myslím, že tato kniha by měla být pro nás všechny jako povinná četba. Některé pasáže mě opravdu vyděsily.

danielae0lr
02.11.2024 5 z 5

Až neskutečné jak je jinde život těžký. My žijeme ve své evropské bublině luxusu a ještě lidé mrčí. Myslíme si, že máme právo na vše.
Kniha na mne silně zapůsobila a vyvolala silné emoce.

rumova_kulicka
29.10.2024 5 z 5

Uf. Každý o tom ví, ale až když je to takto sepsáno, tak si člověk uvědomí, jak moc šílené to celé je.
Je tohle povinná školní četba? Doufám, že ano.

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)

02.09.2024

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Ocenění knihy (2)

2021 - Audiokniha roku (Nejlepší mimo kategorie)
2021 - Magnesia Litera (Litera za publicistiku)

Kniha Svědectví o životě v KLDR v seznamech

v Přečtených4 491x