Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy přehled

Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485764/bmid_svet-sa-zblaznil-ked-nas-dvoch-dal--LxL-485764.png 4 62 62

Naďa je mladá, slobodná mamička a obľúbená učiteľka na obchodnej akadémii. Svoju prácu miluje a berie ju ako poslanie. Do školy prichádza nový riaditeľ Simon Klazár, ktorý sa správa ako diktátor a obzvlášť k nej je nepríjemný. Dokonca sa k nej donesie, že ju chce vyhodiť zo školy, pričom vôbec nerozumie jeho dôvodom. Napriek vzájomnej antipatii sa medzi nimi vyvinie aj iný vzťah ako pracovný a Naďa sa po predošlom sklamaní z lásky opäť zamiluje. Stále však netuší, čo stojí za Simonovým zvláštnym správaním, ktoré sa mení ako aprílové počasie. Zbláznil sa svet, alebo to bol osud, že dal dokopy práve ich dvoch?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy. Přihlašte se a napište ho.

Dámaskloboukem
30.06.2024 3 z 5

Někdy méně znamená více.
Hlavní hrdinku Naďu se autorka snaží vylíčit v co nejlepším světle, a to jí dost škodí. Opakovaně zdůrazňuje jaké má krásné vlasy, šaty, výstřih, úžasný vztah k studentům, nepije alkohol, ani kafe … jakousi knižní svatozář jí asi měla dodat i téměř 100% plačtivost, která se v druhé polovině knihy vyskytuje v každé scéně, ve které se Naďa objeví.
V první polovině zase nejlepší kamarádka Vanessa v každé scéně sundava baleriny a hrdinové pijí limonádu. Bez některých detailu bych se určitě obešla.
Jedná se o první autorčinu knihu, takže hodnotím asi pozitivně. Kniha má pěkný název i obálku. Oboje krásně vypovídá o obsahu.

kacenka6144
09.02.2024 3 z 5

Chvílemi jsem si připadala jako v jihoamerické telenovele. Takových zápletek a komplikací. Pro mě to prostě nebylo to "waw".

monika0181
13.12.2023 4 z 5

Sladká romantická jednohubka. Byla jsem jsem skeptická ke knize a je to jedna z odloženek. A opět příjemné překvapení. Na prvotinu si myslím velmi čtivá kniha. Pravdou je, že korektorovi bych teda plat nedala, chyb je v knize dost (ale přiznávám, už jsem měla v rukou i horší). Téma knihy je otřelé i neotřelé, vztah ředitel a učitelka nás asi nikoho neohromí, ale zápletky jsou originální, někdy až trochu víc než by se sešlo na jednoho člověka, ale za vyloučené to úplně nepovažuji, tedy za mě snesitelné přitažení za vlasy, které nám zdvíhá napětí v příběhu.
Kniha je vtipná, čtivá. Hned v prvních stranách mě pohltila a přečetla jsem ji téměř jedním dechem. Možná to někoho překvapí, ale zůstane v knihovně. Není to kniha s nějakou extra nadstavbou, z které se posadíte na zadek. Ale u knihy si odpočinete a žijete život s knihou.
Ano uznávám, že hlavní hrdinka byla někdy na přiškrcení. Někdy zásadová, na druhou stranu zase vůbec (i autorka to v příběhu opisuje poznámkou, že je blíženec, proto ta rozpolcená rozhodnutí), ale jen se to příběhem prolínalo tak o polovinu více než bylo zdrávo pro příběh.
Za mě kniha dobrá a počkám si na další knihy autorky.

Sokolník, Lesk soumraku a další knižní novinky (7. týden)

12.02.2023

Kniha Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy v seznamech

Autorovy knížky

2022  82%Svet sa zbláznil, keď nás dvoch dal dokopy