Svět v bouři přehled
Kristýna Sněgoňová
Města (Kristýna Sněgoňová) série
< 3. díl
Po mnoha letech nevědomosti a strádání se dal svět konečně do pohybu. Lidé schází na zem, mezi ty, které kdysi opustili, a stvůry z cizí planety. Aby se Země znovu stala bezpečným domovem, je třeba odhalit všechna tajemství zrůd i lidstva, které ta svá v době chaosu pečlivě ukrylo. Plán na záchranu světa existuje, cesta však nebude snadná a ti, kdo se po ní vydají, budou za každý krok platit krví. Třetí díl postapokalyptické série Města Kristýny Sněgoňové odhalí další střípky světa, který učaroval tisícům čtenářů.... celý text
Romány Literatura česká Sci-fi
Vydáno: 2022 , Audioteka , Epocha (ČR)Interpreti: Martin Preiss
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svět v bouři. Přihlašte se a napište ho.
Dvě předchozí knížky byly skvělé, ale poslední díl je vyloženě nepovedený. Chybí jí čtivost spád co měli předchozí. Hlavní hrdina co by táhl děj od začátku. Začátek knihy je roztroušený v mnoha postavách nevtahuje do děje. Většinu knížky jsem se musel vyloženě nutit do opětovného čtení. Děj nabral spád snad jen na posledních několik kapitol, když se vydal Komorský na lov matky. Je to škoda takhle bídně ukončit takovou skvělou sérii. Tuhle knížky nedoporučuji asi z ní budete zklamáni.
Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)
23.10.2022
„Mimozemští tvorové nebyli zrůdami o nic víc než jakákoliv pozemská šelma a to označení jen prohlubovalo hrůzu z nich.“
„Škoda, že člověk pozná, že zažívá tu nejlepší část života, až když končí.“
„Jakmile je na povrchu „něco“ špatně, bude brzy „špatně“ všechno.“
Kniha Svět v bouři v seznamech
2020 | Město v oblacích |
2018 | Krev pro rusalku |
2020 | Amanda |
2021 | Šprti & frajeři |
2021 | Země v troskách |
V tejto tretej časti o mestách v oblakoch začíname zase úplne inde. Tentokrát v meste na Islande.
Autorka nám približuje ako to celé prebieha tam a je to krajina, ktorá je asi najlepšia na život a najmenej zasiahnutá monštrami, preto keď nastane problém, bude zle.
Zo začiatku sa to pomalšie rozbieha a trochu som sa strácala vo všetkých tých severských menách. Postupne som si ale zvykla a opäť je to skvelé vykreslené a popísané. Noví hrdinovia mi síce až tak moc neprirástli k srdcu, ale našťastie sa stretávame aj so starými známymi a aj mojim obľúbeným Komorowskim.
Po presune na zem, nás čaká veľa akcie, dej sa posúva stále dopredu a naozaj som sa bála o všetkých. Plán na záchranu je jasný.
Záver knihy v Ríme bol výborný a myslím si, že to bolo celé pomerne dobre ukončené aj keď priestor na možné pokračovanie by sa určite našiel.
ODPORÚČAM celú trilógiu, každý diel bol niečím výnimočný a som rada, že som si ich mohla prečítať.