Světla jihu přehled

Světla jihu
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469967/bmid_svetla-jihu-6UI-469967.jpg 3 33 33

Okouzlující a laskavý příběh plný lásky, který věří v léčivou sílu literatury, romantiky a léta v jižní Francii Když bezdětným manželům svěří úřad do péče osiřelou malou holčičku, sami netuší, jak se jim život změní. Stane se doslova jejich slunečním paprskem, světlem, které je denně provází. A když Marie-Jeanne přijde jednoho dne domů s nápadem, že se stane spisovatelkou, Francis, který doposud nepřečetl jedinou knihu, se rozhodne pořídit si pojízdnou knihovnu – bibliobus. Na cestách mezi malebnými jihofrancouzskými vesničkami a městečky ho samozřejmě provází schovanka Marie-Jeanne, empatická dívka, díky níž nejenom Francis, ale i návštěvníci knihovny přicházejí na to, co všechno se člověk může z knih naučit, jak mu knihy mohou pomoci překonat ostych nebo najít lásku…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Südlichter, 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světla jihu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (13)

vercas945
24.11.2023 5 z 5

Knihy Niny George prostě miluji :-) Sedí mi její styl psaní, baví mě odkrývat, co všechno se ještě skrývá za příběhem, nacházet skrytá poselství a krásné citáty z úst postav... A k tomu ještě úžasné prostředí Francie. Čtení jsem si dávkovala, aby mi kniha vydržela, bylo to vždy pohlazení po duši, i když občas vás docela donutí přemýšlet i nad sebou (např. kde mám asi světlo já ?). Ale chápu, že styl N.G. je trochu neobvyklý a nesedí každému.

Damaj
05.06.2023 odpad!

Kniha se absolutně nedala číst


1v8na
07.04.2023 2 z 5

S touto knihou jsem se dost orala. Nesedl mi styl psaní.
Je to psáno emotivně, abby se ukázala hloubka citů. Což na jednu stranu oceňuji, na druhou mě to vůbec nebralo. Je mi to líto.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. týden)

04.04.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Světla jihu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených36x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených5x
v Knihotéce94x
v Chystám se číst59x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech1x