Švihadlo přehled
Juha Seppälä
Sevřený, lakonický styl moderní prózy Švihadlo zcela přesně odpovídá i hlavnímu tématu, ke kterému se finský spisovatel Juha Seppälä vrací téměř pravidelně. Snaží se postihnout či zachytit hlavního hrdinu v okamžiku, kdy začíná propadat do stavu tísně, beznaděje či deprese. Jeho mysl zachvacuje pocit absolutního zmaru. Hledá východisko v bezvýchodnosti a nalézá řešení v neřešitelném. Švihadlo patří k nejpozoruhodnějšímu, co současná evropská prozaická tvorba může vnímavému čtenáři, jenž se zajímá o aktuální civilizační problémy této epochy, nabídnout.... celý text
Literatura světová Novely
Vydáno: 1996 , Volvox GlobatorOriginální název:
Hyppynaru, 1990
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Švihadlo. Přihlašte se a napište ho.
Geniální. Autor nepotřebuje 500 stránek, aby vás totálně odrovnal a zmrazil. Četla jsem ji 2x - podruhé jen proto, abych si ověřila, že je taková, jaká se mi jevila po prvním dočtení. Je. A eště vo kus lepší.
Kniha Švihadlo v seznamech
Severská deprese v neředěné formě. Jeden učitel na cestě nikam a s odhodláním, co nepřipustí cestu zpět. Jinak to nemohlo dopadnout, ale je to síla.
Všichni detektivkáři se můžou jít vycpat.