Mlsoun. Kniha druhá přehled

Mlsoun. Kniha druhá
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493389/bmid_mlsoun-kniha-druha-fCr-493389.jpg 5 59 59

Sweet Tooth série

Lidské rase nastaly nejtemnější časy. Za sedm let od doby, kdy se objevila nákaza, zemřely miliardy lidí. Všechny narozené děti tvoří podivnou novou rasu hybridů ze zvířat a lidí. Jeden z mála přeživších lidí, tulák jménem Jepperd, si k jednomu takovému dítěti, milému jelenímu chlapci Gusovi, vytvořil pouto. Dokonce i mezi hybridními dětmi však Gus představuje anomálii, protože to vypadá, že se narodil ještě před epidemií. Ve víře, že Gusova minulost může být klíčem k původu nemoci, zamíří Jepperd s chlapcem společně na sever na Aljašku. Doufají, že když se jim podaří rozkrýt příběh jeho zrození, dozví se též, jak nemoc vyléčit. Jedna znepokojivá otázka však zůstává: Jestli Gus není výsledkem nákazy, nebyl její příčinou? MLSOUN, napsaný a ilustrovaný Jeffem Lemirem (Descender, GREEN ARROW), zkoumá fenomény laskavosti a krutosti v nebezpečném postapokalyptickém světě. Tento druhý díl ze tří tvoří sešity č. 13–25, galerie od největších talentů komiksového průmyslu a předmluva koloristy Josého Villarrubii.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew

Sweet Tooth Deluxe Edition. Book Two, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mlsoun. Kniha druhá. Přihlašte se a napište ho.

jan8470
30.11.2024 5 z 5

Mezi Gusem a Jepperdem to i nadále váženě skřípe, nicméně na hádky není čas. Po nějakých dohadech se skupina rozhodla vyrazit směrem k Anchor Bay, kde snad doktor Sigh nalezne odpověď na otázku, jak se narodil Gus, který je podle jistých stop prvním ze zvířecích dětí. Ale než tam doputují, čeká je ještě spousta nových setkání. To nejnovější například s Walterem Fishem, záhadným přeživším, který obývá skvěle vybavený vault. Všechno je však mnohem složitější. Ani zde není o akci nouze a vzhledem k tomu, že se skupina několikrát rozdělí, má Jeff Lemire možnost i v Ohrožených druzích využít svůj dar paralelního vyprávění. Zde tedy novátorsky tak, že jednu dějovou linii vypráví pomocí panelů v horní části stránky, duhou zároveň na panelech dole.

Emocemi nabitá jízda plná dějových zvratů je zakončená, jak už je u autora zvykem, biblicky kryptickou snovou sekvencí a závěrečným cliffhangerem, který jasně ukazuje, že pokračování Mlsounovy cesty na Aljašku bude ještě drsnější.

bosorka
17.06.2024 5 z 5

Ty bláho, Mlsoun fakt bere dech. Jeff Lemire mě stále a dokola dostává. Nejen napínavým příběhem, ale veškerými emocemi, které do nich vkládá a které na mě skáčí jak blechy, co se pak přicucnou. A tou mnohovrstevnatou kresbou. A flashbacky, kdy každá z postav má svůj speciální styl. Je to sžíravé, dojemné, smutné, chvílemi beznadějné. Ale nádherné.

Mooneylan
20.05.2024 4 z 5

Jsem ráda, že u komiksových sérií čekám na jejich dokončení, než se do nich vrhnu. Nezvládla bych přečíst první díl a hned nečíst druhý. Ale co je horší, mezi druhým a třetím dílem jsem měla celý víkend. Nepotřebuji odpočinek, potřebuji odpovědi!

Billy Summers, Medovník s pepřem a další knižní novinky (20. týden)

15.05.2022

Kniha Mlsoun. Kniha druhá v seznamech