Poslední zboží přehled

Poslední zboží
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541901/bmid_posledni-zbozi.jpg 3 6 6

Sylvie Kurtišová série

< 3. díl

Když je před olomouckou drogerií při pravidelném doručování zboží nalezena bedna s tělem mrtvého muže, ujímá se případu kapitánka olomoucké kriminálky Sylvie Kurtišová se svým týmem. Seznam podezřelých se rychle rozrůstá, výpovědi jsou však plné rozporů a lží, a tak dá vyšetřovatelům pořádnou práci se ve všech těch historkách alespoň trochu vyznat. Sylvii navíc tentokrát pronásleduje i její vlastní minulost a ona musí napnout všechny síly, aby se dokázala na komplikovaný případ soustředit. Podaří se jí dopadnout pachatele vraždy a dodržet slib, který kdysi dala?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední zboží. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

lucie.svobodova
11.09.2024 4 z 5

Detektivní román zasazený do malebného prostředí historického města Olomouce.

Tato kniha nám nabízí nejen napínavý příběh, ale také zajímavý pohled na zákulisí policejního vyšetřování.

Děj se točí kolem zdánlivě rutinní dodávky do místní drogerie, která se však rychle zvrtne v něco mnohem temnějšího a závažnějšího. Běžný pracovní den ve městě naruší hrůzný nález: bedna s tělem mrtvého muže.

Okamžitě se na scéně objevuje kapitánka olomoucké kriminálky Sylvie Kurtišová, která případ přebírá.

Sylvie, žena s neobyčejným smyslem pro spravedlnost s pečlivostí vede svůj tým skrze komplikované situace.

Vyšetřování je plné rozporuplných výpovědí a lží, což celé policejní pátrání značně ztěžuje. Každý krok je provázen nejistotou a pochybnostmi o tom, kdo skutečně říká pravdu a kdo se snaží zakrýt své vlastní motivy a lže.

Sylvie, ačkoliv je ostřílená vyšetřovatelka, se musí kromě řešení tohoto nelehkého případu vyrovnat i s démony z vlastní minulosti.

Autor v knize buduje napětí, když postupně odkrývá nejen detaily samotného případu, ale i tajemství, která skrývá Sylviina minulost.

Tento vnitřní boj kapitánky přidává příběhu emocionální hloubku, která čtenáře vtáhne do děje.
Sylvie není pouze postavou, která řeší zločiny, ale také člověkem s vlastními problémy, což ji činí mnohem více uvěřitelnou, lidskou.

Kapitánka Kurtišová, jakožto hlavní hrdinka, je nejpropracovanější postavou. Jsme svědky jejího vývoje nejen jako detektiva, ale i jako člověka, který se snaží zvládnout svou vlastní osobní minulost.

Autorovi se podařilo zachytit nejen technické aspekty policejní práce, ale také psychologický tlak, který vyšetřovatelé pociťují, když musí čelit neustálým překážkám a nejistotám.

I když kniha nabízí mnoho napínavých momentů, můžeme pocítit, že tempo vyprávění je místy trochu zdlouhavé. Některé scény by mohly být kratší, aniž by to ubralo na kvalitě příběhu.

Nicméně toto zvolnění tempa zároveň poskytuje prostor pro hlubší rozvinutí postav a jejich motivací, což v konečném důsledku obohacuje celkový zážitek z četby.

Zajímavým prvkem knihy je také autorova volba věnovat velkou část příběhu Sylviině osobní minulosti. Ačkoli se jedná o detektivní román, zdá se, že Steinbauer posouvá důraz na emocionální a psychologickou stránku hlavní hrdinky. Tím umožňuje lépe pochopit, jaké motivace ji pohánějí a proč jedná tak, jak jedná.
Co kdysi slíbila? Komu? A dodrží slib?

Tento přístup však nemusí být po chuti každému. Chvílemi jsem měla pocit, že osobní příběh Sylvie přebírá “nadvládu nad samotným dějem a vyšetřováním.

Avšak pro ty, kteří upřednostní psychologicky propracované postavy a jejich vnitřní boje, je to nepochybně velkým kladem.

babystar
04.09.2024 3 z 5

Pro mne zatím nejhorší část série. Autor se příliš zabývá pocity hlavní hrdinky na úkor děje. Vedle hlavního příběhu o vyšetřování nálezu mrtvoly v krabici před drogérií se průběžně uzavírá i případ z prvního dílu (Neřád). Tady to však autor podle mne poněkud přehnal a ještě ke všemu si nechal "zadní vrátka" snad k dalšímu pokračování.


Související novinky (1)

Šarlatový závoj, Hrob na kopci a další knižní novinky (32. týden)

04.08.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Poslední zboží v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x