Tábor svatých přehled

Tábor svatých
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/411080/bmid_tabor-svatych-vYw-411080.jpg 4 25 25

Dystopický příběh začíná v indické Bombaji, kde holandská vláda ohlásila přijetí nařízení, podle kterého měly být indické děti adoptovány a vychovávány v Nizozemí. Tato politika je znova přehodnocena poté, co byl holandský konzulát zaplaven rodiči toužícími vzdát se svých dětí, přejícími si mít o hladový krk méně. Jeden indický duchovní následně vyzve masy k hromadnému exodu a k novému životu v Evropě. Většina příběhu se soustředí na francouzskou Riviéru, kde nakonec nezůstane kromě armády a několika civilistů nikdo, s výjimkou profesora na odpočinku. Profesor je svědkem připlutí obrovské flotily, kotvící u francouzského pobřeží. Příběh střídá rovinu reakce Francouzů na masovou imigraci a postoje přistěhovalců. Ti vůbec netouží po tom, aby se asimilovali do francouzské kultury, zároveň ale dychtí po hojné potravě a pití, které je v jejich rodné Indii nedostatek. Ke konci příběhu se starosta New Yorku dostane do situace, kdy sdílí svou oficiální rezidenci Gracie Mansion se třemi rodinami z Harlemu, britská královna je donucena souhlasit se sňatkem svého syna s pákistánskou ženou, a pouhý jediný sovětský voják stojí v cestě tisíců Číňanů, valících se na Sibiř.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , 48. Gam

Le camp des saints, 1973

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tábor svatých. Přihlašte se a napište ho.

Jura Jurax
18.08.2024

Autor nejspíš měl před půlstoletím věšteckou křišťálovou kouli ... nicméně tehdy si zřejmě myslel, že píše jenom fantastickou, nereálnou dystopii, která se přece nemůže stát ...

Říman33396
06.09.2023 4 z 5

Kniha z DNEŠNÍHO pohledu nepřináší nic nového. Jistě je třeba ocenit, že již v 70.letech Raspail viděl přesně, co se stane. Ale nejedná se (bohužel) než o popis dnešní reality. Inspiraci, pro to, co dělat kniha neobsahuje.
P.S.: Popis té stvůry, kterou nese koprofág, toho skřeta/totemu, je natolik působivý, že se mně z něj špatně ještě nyní, pár dní po přečtení.
P.S.2: překlad tohoto vydání je doopravdy hrozný. Téměř bych řekl, že se jedná o neredigovaný Google překlad.

Iljič
23.02.2022 1 z 5

Autorovi nejde upřít určitou předvídavost. Částečně s ním i souhlasím s tím, že je Evropa ohrožena přistěhovalectvím ze zemí třetího světa, což se v posledních letech i potvrdilo, ale způsob jakým autor psal o přistěhovalcích, byl tak urážlivý, že urážel i mně, typického árijce. A to jsem na vlastní oči viděl problematické čtvrti v Belgii, Francii.. a znám dobře Paříž, která se postupně mění v hlavní město Afriky. Ale vykreslovat přistěhovalce bez špetky humanismu na úrovni horší jak zvířata, je trochu přes čáru.

Kniha Tábor svatých v seznamech