Pomsta mrtvého kněze přehled

Pomsta mrtvého kněze
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/528602/bmid_pomsta-mrtveho-kneze-6581e815eb548.jpg 5 36 36

Tadeáš z Příhraz série

Na skalní hrad Příhrazy přichází posel s naléhavým vzkazem – otec Rustik, duchovní z kostela svatého Václava v Chřenovicích, se bojí o život a žádá svého přítele o pomoc. Ačkoli se Tadeáš hned vydává na cestu, přijíždí pozdě. Vrhá se proto do vyšetřování podivné smrti starého kněze. Situace se ještě více zkomplikuje v okamžiku, kdy je nalezeno zohavené tělo jednoho z hlavních podezřelých. Mezi lidmi se tak rychle začínají šířit hrůzostrašné zkazky o řádění ďábla. Pokud chce Tadeáš zabránit příchodu inkvizice a ochránit tak obyvatele zdejšího panství, musí co nejdříve usvědčit viníka z masa a krve. V tom mu znovu pomáhá jeho oddaný sluha Vítek. Uspějí i tentokrát a odhalí pachatele podlých zločinů, nebo budou nuceni přiznat porážku a s ostudou se vrátit na příhrazské panství?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pomsta mrtvého kněze. Přihlašte se a napište ho.

Misabi
předevčírem 5 z 5

Tadeáš je mi čím dál víc sympatičtější. Je sice mrzout a bručoun, ale skvělý. Příběhy jsou čtivé a líbí se mi to, že se alespoň v knize podívám do doby Václava II. Už se těším na další díly.

lukas8672
18.01.2025 4.5 z 5

Série o Tadeáši z Příhraz patří mezi mé oblíbené historické detektivky, a tento díl to opět potvrdil. Knížka si udržuje svižné tempo a díky zajímavé detektivní zápletce, od které se těžko odchází, působí jako knižní jednohubka. I když není těžké odhalit vraha, což pro čtenáře není žádným překvapením, Tadeášovy dedukce jsou i tak velmi zábavné.
Mám rád postavy Tadeáše i Vítka. Jejich dobový charakter a myšlení, přestože působí vzdělaně a rozumně a trochu nezapadají, vytvářejí hezký obraz doby, ve které žijí.

Snílek1980
17.01.2025 4 z 5

Moc mě to bavilo jako vždycky. Tadeáš je trochu mrzout, ale sympaťák a moc se mi líbí jeho vztah ke koním a k jeho sluhům. Také detektivní linka byla napínavá. Prostě spokojenost.

Dny v knihkupectví Morisaki, Pavučina lstí a další knižní novinky (7. týden)

11.02.2024

Ostrov tajemství, Hra na schovávanou a další knižní novinky (3. týden)

14.01.2024

Kniha Pomsta mrtvého kněze v seznamech

v Mé knihovně61x