Tady je ráj: Svědectví o životě v Severní Koreji přehled
Hjok Kang
Otřesné svědectví o životě v komunistickém ráji, kde se naprosto zhroutila ekonomika a obyvatelé umírají hladem (při hladomoru v letech 1993–1994 zahynuly podle odhadu dva miliony lidí). Autor vypráví o unifikovaném bydlení, škole s krutými tresty, funkcionářském kastovnictví. Děsivé jsou jeho vzpomínky na hladomor, kdy se každý staral jen sám o sebe a mrtví zůstávali ležet celé hodiny na ulicích bez povšimnutí. Lidé vařili polévku ze stromové kůry, chytali krysy, docházelo dokonce ke kanibalismu. V roce 1988 se Hjokovi rodiče rozhodli uprchnout do Číny. Působivé svědectví o nelidském režimu.... celý text
Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: 2015 , Ikar (ČR)Originální název:
Ici, c'est le paradis!, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tady je ráj: Svědectví o životě v Severní Koreji. Přihlašte se a napište ho.
... čekala jsem, že to bude těžké čtení, ale až takhle? Další knihy, po jejímž přečtení jsem ráda, že žiju tady. U všeho zákazy, dokonce i u jídla. Všude bída kromě vůdce, všechno podrobit režimu. Strašné zážitky
Kniha Tady je ráj: Svědectví o životě v Severní Koreji v seznamech
útěk Severní Korea vzpomínky osudy lidí pracovní tábory korejská literatura hladovění totalitní režimy hladomor podle skutečných událostíAutorovy knížky
2015 | Tady je ráj: Svědectví o životě v Severní Koreji |
Mám načteno již poměrně dost knih o Severní Korey. Tato patřila mezi jednodušší ke čtení, a to i z pohledu, že šlo o pohled v podstatě dítěte. Na druhou stranu se mi velmi líbil závěr, tj. sice velmi krátký, ale reálný popis života Severokorejců v Jižní Korey, jejich problémy, pocity.