Tajemná alchymistka přehled

Tajemná alchymistka
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535486/bmid_tajemna-alchymistka-660c2583ba102.jpg 4 54 54

Písař zemského soudu s pověřením pro zvláštní úkoly Lukáš Trobl z Květnice vyšetřuje vraždu svého přítele alchymisty Valentina Weigela, někdo ho zabil zřejmě proto, aby se mohl zmocnit tajného receptu. Z případu je však odvolán. Má totiž zjistit, kdo ve skutečnosti je a co sleduje tajemná alchymistka Barbara, do níž se zamiloval sám císař Rudolf II. Údajně se jedná o neteř doktora Johna Dee, který byl kdysi na císařův příkaz vyhnán z Prahy...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemná alchymistka. Přihlašte se a napište ho.

MedvedBrtnik
20.01.2025 2 z 5

Tak tohle bylo snad nejhorší a nejvulgárnější, co jsem od tohoto autora četla. Resp. nechala jsem si přečíst. Když pominu, že mi vypravěč moc nesedí, ale to může být subjektivní, fakt, že všichni, od císaře po posledního kanála mluví jako ten kanál a často se tak i chovají, mě provázel po celou dobu audiočetby. Hlavní hrdina nepotěší ani neurazí - jen nechápu, jak mohl vystudovat cokoli, kromě trivia. Že chlastá a je na ženské, by nevadilo, ale že je blbej jak necky a vše vyřeší naprostou náhodou, nebo když mu řešení někdo naservíruje přímo pod nos, je poněkud iritující. Doporučuji pouze v případě, že někdo nezvládne vynechat tento díl ze série. Také vždy čekám na další díl, jestli bude stejně slabý jako předchozí a pak si tu zvědavost vyčítám :)

Johny_H.
11.01.2025 5 z 5

Musím říci, že mě tato série neskutečně baví. Je velmi čtivé a nebere se moc vážně a to mě na tom asi baví nejvíce. Lehký Historický román dle mého gusta.

hanzmb
14.04.2023 3 z 5

Minulý díl mě příjemně navnadil a doufal jsem, že se autor vzpamatoval a vrací se na úroveň Protivy. Bohužel tento díl to zase vyvrátil. Tohle směřuje spíš na úroveň Melichara. Zápletka i její řešení podivné. Historických reálií minimum. Nejsem žádný puritán, sex v knize může být příjemné zpestření. Autorovo podání mi však připadá dost pubertální. Vzhledem k jeho věku jde ale nejspíš o zastydlou pubertu.

Knižní novinky (28. týden)

08.07.2019

Kniha Tajemná alchymistka v seznamech