Tajemný protivník přehled

Tajemný protivník
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541031/bmid_tajemny-protivnik.png 4 264 264

Tommy & Pentlička série

1. díl >

První špionážní dobrodružství mladé svérázné dvojice z pera královny zločinu. Je krátce po válce. Tommy Beresford a Prudence Cowleyová, zvaná Pentlička, jsou sice bez práce i bez peněz, ale překypují odhodláním něco se svým životem podniknout. Odvážně spolu zakládají kancelář Mladí dobrodruzi, a sotva stačí svůj nápad promyslet, dostanou zcela výjimečnou zakázku. V sázce není nic menšího než osud Anglie. Aby vystopovali záhadného nepřítele své vlasti, seznámí se s pravými i falešnými pracovníky tajných služeb, projdou mnoha nebezpečnými zkouškami a octnou se v doupatech zločinců kujících velezradu. Na konci je čeká velmi překvapivé odhalení…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr

The Secret Adversary, 1922

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemný protivník. Přihlašte se a napište ho.

SSTknihy
12.02.2025 3 z 5

Tohle je 2. román, který autorka poslala do světa po veleúspěšné Záhadě na zámku Styles. Místo Poirota tu přivádí na scénu manželskou dvojici Tommyho a Pentličku. A s nimi nevyhnutelně přicházejí tajné služby, tajemní protivníci, špionážní tématika, záměna identit a tak dále.
Nějak si nemůžu pomoct, ale tahle dvojice mi k srdci nikdy nepřirostla. Snad je to tím, že mi nepřišli ve své "ochraně Jejího Veličenstva" moc uvěřitelní. To určitě nesnižuje kvalitu čtení a požitek z příběhu. Věřím, že mnozí si Tommyho a Pentličku naopak zamilovali, ale za mě to prostě není ono "mon ami" :-)

milary
29.11.2024 3 z 5

Raduju se, že se rozrůstá má sbírka audioknih s milovanou Agathou (Tajemného protivníka četla pěkně Jana Stryková). Na druhou stranu pak nemůžu žehrat, že "prvoligové" příběhy, aspoň co se mého hodnocení týče, už jaksi docházejí. :) A tak se připojuji k hodnotitelům od tří hvězdiček níže; opět u mě příliš nezabodovali Tommy s Pentličkou, o "mistrném rozvinutí špionážní tématiky autorkou" (jak praví anotace), ani nemluvě. :))

Julka5259
22.11.2024 2 z 5

Autorka toho napsala opravdu hodně, takže je jasné že některé její počiny nebudou mít špičkovou kvalitu. Podle mě do toho spadá dvojice Tomy a Pentlička. Mám ráda Poirota a slečnu Marplovou, tahle dvojice je pro mě nestravitelná. I když musím přiznat, že z knih o této dvojici tento příběh patří k těm lepším. Jinak mi to připadá spíš jako červená knihovna líznutá špionážní zápletkou, každopádně silně poplatná době vzniku. Souhlasím s čtenářem petrarka72, že 1) Agathiny pokusy o špionáž jsou k smíchu a 2) příběhy s Tomym a Pentličkou nejlépe zaujmou čtenáře tak do 15 let věku.

Kniha Tajemný protivník v seznamech

v Mé knihovně213x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)