Tajemství Chimneys přehled

Tajemství Chimneys
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545362/bmid_tajemstvi-chimneys.jpg 4 301 301

Policista Battle série

1. díl >

Všechny stopy vedou do starého venkovského sídla. Ani slečna Marplová, ani Hercule Poirot. Na scénu přichází další hrdina s bystrým mozkem, inspektor Battle. Ten by však případ nerozlousknul bez pomoci sympatického, i když krutě podezřelého Anthonyho Cadea, který se chtě nechtě stává detektivem-amatérem. Z Afriky, kde působí jako průvodce, dopraví Anthony do Anglie rukopis pamětí bývalého předsedy vlády balkánského státu, půvabně autorkou pojmenovaného Herzoslovensko, a svazek milostných dopisů. Proč je však o paměti expremiéra tak enormní zájem ze strany různých existencí? A proč je v bytě autorky milostné korespondence nalezena mrtvola? Všechny nitky vedou do starého venkovského sídla Chimneys. Podaří se je za přítomnosti všech podezřelých rozplést?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , Tympanum

The Secret of Chimneys, 1925

Interpreti: Petr Kubes

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství Chimneys. Přihlašte se a napište ho.

Knižní střípky
28.10.2024 4 z 5

Jeden z kousků, kde nemáme Poirota, ani slečnu Marplovou, ale nemusíte se vůbec bát, bylo to stejně boží. Možná trochu jiné, ale zase tak skvěle vymyšlené, že se čtenář nestačí divit. Agatha by mohla vyučovat, jak psát detektivky, které nejsou hloupé, mají hlavu a patu, bývají skvěle vypointované, prostě a jednoduše jsou geniální.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků

veruptackova
27.09.2024 audiokniha 4 z 5

Další skvělá audiokniha!
Celou recenzi najdete v záložce "RECENZE".

milary
26.09.2024 2 z 5

Opisovat komentář od marlowe nebudu. Ale… Jakkoliv se v pohledu na počiny mé milované autorky většinou lišíme, tentokrát bych to musela vzít komplet přes kopírák.

Prvotní nadšení z originálních nápadů, humoru i zápletky začalo trochu brzy packat o kvapem přibývající postavy, zájmy, politické šarády, ekvilibristiku s předměty doličnými, identifikaci mrtvol a postupně odtajňovanou sbírku domnělých i skutečných zástupců zákona. Vršily se krkolomné zvraty, bujely vášně i bonmoty, až jsem měla pocit, že nikdo už nepromluví normálně, a uslyším-li ještě jednou “princ tenaten", dopustím se násilí.
Celá ta přemrštěná věc vyústila do stejně přepáleného finále a popisného epilogu.
Do Chimneys se už zaručeně nevrátím.

Poslouchala jsem výborného Petra Kubese, který mi pomohl dobrat se konce.

Bouřlivá doba, Mysli na mě a další knižní novinky (32. týden)

07.08.2022

Kniha Tajemství Chimneys v seznamech