Tajemství modrého skarabea přehled

Tajemství modrého skarabea
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/517987/bmid_tajemstvi-modreho-skarabea-xfb-517987.jpeg 4 60 60

Píše se rok 1921. Mladá Cleopatra Vansonová žije u své tety, zatímco její ovdovělý otec tráví čas v Egyptě hledáním faraonovy hrobky. Když Cleo dostane zprávu, že otec zmizel, rozhodne se ho najít. Vezme si jako talisman modrého skarabea, dárek od otce, a vydá se na dobrodružnou cestu, aniž by tušila, do jakého nebezpečí se pouští. Modrý skarabeus totiž skrývá temné tajemství.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: ekniha , Alpress

Das Geheimnis des blauen Skarabäus, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství modrého skarabea. Přihlašte se a napište ho.

Galadwen
14.11.2024 3 z 5

Docela čtivé dobrodružství, které ale podle mne nemá v podstatě nic "navíc", čím by se odlišovalo od jiných podobných knížek. Snad jen to, že hlavní hrdinka se jmenuje Cleo jako náš pes :-).
Je to prostě taková spotřební, odpočinková knížka s přitažlivým prostředím archeologických výzkumů v Egyptě 20. let. Co se týče překladu, ten opravdu potřeboval ještě jednu revizi, protože je poměrně dost plný do očí bijících anglicismů (čerstvé šaty místo čisté apod.) nebo zjevných nesmyslů (na konci se třeba hrdinka obává, zda se v nebezpečné situaci dříve udusí nebo zemře udušením).

mcabr
11.10.2024 5 z 5

Pěkná, čtivá.

essene
16.09.2024 5 z 5

Četla jsem knihu na doporučení a byla přesně dle mého gusta.Sice by neškodilo víc akce,ale i tak byla pěkná,čtivá

Tlukot tisíců srdcí, Šťastně až do smrti a další knižní novinky (23. týden)

04.06.2023

Kniha Tajemství modrého skarabea v seznamech