Atlantský mor přehled
A.G. Riddle
Tajemství původu série
Světem se přehnala smrtící pandemie. Skoro miliarda lidí zemřela – a ti, které atlantský mor nezabil, procházejí přeměnou na genetické úrovni. Někteří se překotně vyvíjejí, ostatní degenerují. Vyspělé státy nabízejí zázračný lék jménem orchidea, ten však jen zmírňuje příznaky choroby. Immariové naopak přicházejí s vizí světa obývaného geneticky nadřazenými přeživšími – novým lidským druhem připraveným naplnit svůj osud. Nelítostná válka, která nejspíš smete současného člověka z povrchu zemského, se blíží. Poslední naděje na záchranu lidstva spočívá v nalezení skutečného léku na atlantský mor. Doktorka Kate Warnerová k němu hledá klíč v dávné minulosti, v době, kdy se lidský genom měnil do současné podoby. A objevuje pravdu, která je více než šokující…... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2015 , ArgoOriginální název:
The Atlantis Plague, 2013
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atlantský mor. Přihlašte se a napište ho.
V prvních dvou třetinách je kniha poměrně složitou z pohledu neuzavřených dějových linek a zároveň z jejich počtu. Máme tu Davida a Kate, poté Dorianovu skupinu, Shawa a další a musíte se vyznat kdo s kým a proč(což v některých případech není až zas tak složité).
V poslední třetině kniha skvěle utíká, řeší se zde nevyřešené záležitosti z prvního dílu a celkově se dějové linky spojují do jedné, která má vcelku předpokládatelný konec.
Riddle ovšem dokázal vymyslet ještě jednu zápletku, díky které mohl vzniknout třetí díl této trilogie. Série dle mého klidně mohla skončit už po tomto druhem dílu, ale tato zápletka se opravdu nabízela, takže ji neberu jen jako nějakou vycpávku nebo nuceny výmysl pro vznik dalšího dílu. Jak už tu někdo psal, děj zůstal otevřeny tak akorát pro ty,co chtějí číst dal, a zavřel se dost pro ty, co dál číst nechtějí.
Jediné co bych knize opravdu vytkl a moc se mi nelíbilo byla rychlost s jakou tento díl končí od poslední věci která by mohla znamenat problém je to ke konci jen nějakých 8 stran,což mi přijde sakra málo.
Někdo tu knize vyčítal její “Béčkovost”(hezká vědkyně spolu s chytrým rambem se zamilují a do toho zachrání svět) mě tohle třeba absolutně nevadí a dej se mi líbí a baví mě.
Za mě 8,5/10
Do tohoto dílu jsem se pustil proto, že jsem doufal, že se dočtu nějaké pointy, ale byl stejně, ba i více bezbřehý, jako ten první. Spousta skupin s nejasnými záměry a do toho mimozemšťané, kteří si mezi sebou dělají naschvály. Do dlašího pokračování jsem se raději ani nepustil.
Kniha Atlantský mor v seznamech
2015 | Atlantský gen |
2016 | Let 305 |
2018 | Pandemie |
2015 | Atlantský mor |
2015 | Atlantský svět |
Stále hodnotím třemi hvězdami, protože si je stále zaslouží. Ačkoli autor se zjevně vyžívá v extrémním množství postav jejichž dějové linky rozvíjí a to je trochu na škodu.