Atlantský svět přehled

Atlantský svět
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264070/mid_atlantsky-svet-fcc-264070.png 4 129 129

Tajemství původu série

< 3. díl

Lidstvo je zahnané do úzkých… Signál z vesmíru by mohl být klíčem k záchraně lidstva. Čas se krátí a tým vědců musí riskovat vše ve snaze odhalit tajemství atlantského světa. Severní Maroko: Dr. Kate Warnerová vyléčila globální pandemii a myslela si, že vyléčí i sebe. Mýlila se. A mýlila se i ohledně rozsahu atlantského spiknutí. Lidstvo nyní čelí nové hrozbě v podobě nepředstavitelně silného nepřítele. Ani jí samotné už nezbývá mnoho času a lidská civilizace stojí před naprostým zhroucením, když se objeví nová naděje – zpráva od potenciálního spojence. Hvězdárna Arecibo: Mary Caldwellová celý život čekala, pozorovala hvězdy a pátrala po stopách rozumného života za hranicemi naší planety. Když se konečně dočká, je náhle zatažena do boje staršího než lidstvo, ve kterém jde ještě o mnohem víc. Mary se musí rozhodnout, komu má důvěřovat, protože už není kam utéct. Antarktida: Dorian Sloane po odeznění atlantského moru zjišťuje, že se stal jednou z loutek v Areově tajemném plánu. Než stihne ovládnout situaci, Arés rozpoutá kataklyzma, které vše změní. Zatímco svět zachvacuje katastrofa, Arés mu prozradí pravou povahu nebezpečí ohrožujícího lidstvo a Dorian přistoupí na poslední úkol – dopadnout a zabít Davida Valea a Kate Warnerovou. Tentokrát už nebude brát zajatce. Dostal nařízeno najít je a zlikvidovat, a navíc má nyní přislíbené odpovědi i spásu. S Dorianem v patách pak Kate s Davidem a ostatními členy jejich týmu putují vrakem atlanťanské lodě potopené na Zemi, atlanťanskými výzkumnými stanicemi rozesetými po celé galaxii i minulostí tajemné kultury, která by mohla zachránit lidstvo v jeho nejčernější hodince. Jejich vlastní životy jsou v sázce, času není nazbyt a Kate, Davida i Doriana nyní čeká ta nejtěžší zkouška.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Argo

The Atlantis World, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Atlantský svět. Přihlašte se a napište ho.

VA_Krtek
29.04.2023 3 z 5

Završení série už bylo spíš na sílu než na požitek. Škoda. Myslím že tady už se autor dost zběsile utrhl ze řetězu a míra překombinovanosti se dostala do červených čísel.

Prince_of_book
23.01.2020 3 z 5

První díl mě úplně ohromil, líbilo se mi to tajemno, ta akce, david a kate...vlastně úplně vše. Ve druhém díle se začalo řešit ono taJemno a akce už nebyla podle ěm tak žhavá, ale bylo to super čtivé a bavilo mě to, ale třetí díl?

Ten mě z nějakého důvodu nezaujal tolik, jak jsem si myslel, že mě zaujme...bohužel. V tomto díle se víc "kecalo" než aby se něco dělo a mísení dějových linií bylo pro mě osobně no...asi až moc chaotické. Nejlepší částí tohoto dílu byl asi téměř úplný závěr, kdy už bylo dost dějových linií víceméně vyřešených a zbývala vyřešit jen otázka: Jakou roli v tom bude hrát Dorian?

A právě tento závěr dorianovi dějové linky se mi líbil a jevil jako nejlepší část z knihy i když nelogičnosti by se na ni našli. Linka Davida a Kate mě absolutně přestala bavit a závěr jejich společné dějové linky mě nechal absolutně chladným, podobně jako většina posledního dílu.

S ohledem na moje pocity musím říct, že bych byl osobně radši, kdyby děj po druhém díle končil, protože třetí díl opravdu nebyl hitparáda. Podle mě se z prvotní myšlenky dal vytěžit mnohem lepší závěr.

6/10 jen proto, že mám rád Riddlea jako autora. JInak průměr

Adapa
17.11.2019 4 z 5

Po druhém slabším díle, lepší zakončení trilogie. S prvním dílem má společné snad jen postavy, prvotní tajemno a prvotní myšlenka se úplně vytratila.
Svým způsobem by mohlo být i samostatnou knížkou. Oproti prvnímu a druhému dílu, kdy se děj odehrával jen na planetě Zemi, se děj nyní odehrává po celé galaxii. Poslední díl má mnohem méně stran než první dva díly, jako kdyby to autor chtěl už nějak rychle dopsat, uzavřít a mít za sebou.

Žebříček nejprodávanějších eknih v lednu 2016

02.02.2016

Kniha Atlantský svět v seznamech

Atlantida americká literatura thrillery sci-fi

A.G. Riddle
americká