Tajné společenství přehled
Philip Pullman
Kniha prachu série
< 2. díl
Konečně se ke čtenářům dostává další díl Jeho temných esencí, druhá Kniha Prachu. Lyra už dávno není dítě. Uplynulo dvacet let od chvíle, kdy ji coby miminko dopravil do bezpečí jedenáctiletý Malcolm. Lyra nyní studuje v Oxfordu, její vztah s Pantalaimonem ovšem prochází krizí. Daemon se při jedné osamělé noční procházce stane svědkem vraždy neznámého muže. Do rukou se mu dostane jeho peněženka a s ní i přístup k deníku zavražděného. A pak už události naberou turbulentní spád. Mezi Lyrou a Pantalaimonem dojde k prudké hádce, daemon od Lyry uteče a oba se, každý na vlastní pěst, vydávají na cestu přes celou Evropu až do Asie. Jejich cílem je tajuplné město ukryté v srdci pouště. Shledá se Lyra opět s Pantalaimonem a vyřeší konečně tajemství Prachu? “Pullmanův příběh nepřestává probouzet celou řadu otázek a nepozbývá nic na své uhrančivosti.“ The Times... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , ArgoOriginální název:
The Secret Commonwealth, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajné společenství. Přihlašte se a napište ho.
Líbila. Lyra na prahu dospělosti řeší vážné věci. Všude hrozí nesvoboda, Magisterium po likvidaci nejvyšší autority nijak nezesláblo, což vlastně nepřekvapuje. Jsem zvědavá, jestli a jak se vyvine vztak k Malcolmovi. Budu vyhlížet další díl.
Strašně mě potěšilo, že je v tomhle díle Lyra dospělá a tudíž s ní můžeme prožít zase další etapu jejího života i když je opravdu strastiplná. Zároveň se znovu objevil Malcolm, také jako dospělí a já už se těším na poslední díl a jak to všechno dopadne.
Knižní novinky (15. týden)
11.04.2021
Knižní novinky (33. týden)
09.08.2020
Kniha Tajné společenství v seznamech
anglická literatura tajné společnosti, organizace, spolky
2007 | Zlatý kompas |
2007 | Jantarové kukátko |
2007 | Jedinečný nůž |
2007 | Temné hmoty |
2002 | Rubín v kouři |
Úžasné čtení, úžasná kniha, pořád to ve mně rezonuje... Utrápena Lyra a nešťastný pantík, kteří k sobě hledají cestu, tak jako člověk v krizi hledá cestu zpátky sám k sobě... Kdo si v životě nějakou tou krizí prošel, bude nadšený... Nevadí mi, že hrdinové jsou již dospělí. Ba naopak. Lyra vyrostla, čtenář vyrostl s ní a autor toho umí využít a nabídnout mnohem, mnohem vím, než "jen" krásný fantasy příběh. Knížku jsem si zamilovala a nevím, jak vydržím, než vyjde poslední díl!