Tajný deník královny Kunhuty přehled
Anna Březinová (p)
Mladá spisovatelka a historička Anna Březinová objevila v knihovně jednoho rakouského kláštera svazek pergamenů s latinským rukopisem obsahujícím údajně deník české královny Kunhuty, druhé manželky Přemysla Otakara II. Přeložila ho do současné češtiny, upravila a nyní předkládá čtenářům. Není sice jisté, zda se jedná o královnin autentický deník, nebo pozdější podvrh, každopádně však jde o strhující a vášnivou zpověď ženy, kterou dramatické události 13. století vynesly do čela české země.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajný deník královny Kunhuty. Přihlašte se a napište ho.
Kniha by sama o sobě nebyla špatná, ale vcelku zbytečný prolog "autorky" knihy ( vzhledem k tomu, že ve skutečnosti knihu napsal muž) mě už od začátku tak trochu odrazovala od čtení. Též prolínání času mezi vypravováním královny Kunhuty a autorky bylo poněkud nešťastné.
Jak mám ráda historii, tak jsem byla trochu zklamaná. Sice jsem knihu přečetla za den,ale moc mi neřekla. Plno jmen a děj tak nějak promlouvá časem. Bylo by zajímavé, kdyby se opravdu deník našel a co by obsahoval.
Kniha Tajný deník královny Kunhuty v seznamech
2014 | Milenec rudé komisařky |
2009 | Pražský rozparovač |
2015 | Krvavé léto |
2009 | Vampýr z Koňského trhu |
2005 | Co v učebnicích dějepisu nebylo |
Začátek slibuje mnohé, avšak po dočtení přijde pocit jistého zklamání. Vsuvky ze současnosti mají nejspíše vyvolávat napětí. Jejich nevysvětlená podivnost spíše budí úvahy o tom, zda jsou události logické a uvěření hodné. Kunhutu pak opouštíme v nejzajímavějších chvílích jejího života. Inu, co dělat, když slavná spisovatelka Anna Březinová raději odevzdá polotovar, jen aby splnila termín odevzdání.