Taková jsem byla (2025) | Databáze knih

Taková jsem byla přehled

Taková jsem byla
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/551329/bmid_takova-jsem-byla.jpg 4 36 36

Taková jsem byla série

1. díl

Eden si přeje jen jedno jediné, a sice aby měla tu moc vrátit čas. Chtěla by ten den, který se jí nesmazatelně zapsal do paměti, prožít znovu. Kdyby to totiž šlo, udělala by všechno jinak. Nesmála by se jeho vtipkování, neignorovala by, jak se na ni tehdy večer díval. A především by se zamkla ve svém pokoji. Jenže minulost se bohužel změnit nedá. Eden utají onu krutou pravdu, pohřbí ji spolu s dívkou, kterou kdysi bývala. Předstírá, že nepotřebuje žádné přátele, lásku ani spravedlnost. A zatímco se její svět rozpadá na kousíčky, začíná být naprosto zřejmé, že ji může zachránit jen jeden jediný člověk, a sice ona sama.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , King Cool

The Way I Used to Be, 2016

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Taková jsem byla. Přihlašte se a napište ho.

Gibis
20.04.2025 5 z 5

Po přečtení první kapitoly jsem si myslela, že se příběh bude ubírat úplně jiným směrem. Takže to pro mne bylo překvapivé, bylo to děsivé, bylo to duši drásající, bylo to smutné, bylo to rozčilující. Po většinu času jsem měla chuť s Eden zatřást, říct jí: "Tohle nedělej, nemusíš to dělat!" Ale taky jsem měla chuť ji obejmout a říct: "Poslouchám Tě, můžeš mi všechno povědět." Nejvíc mě asi udivovalo chování všech dospělých kolem ní. Ale zároveň jsem tomu věřila, věřila jsem, že takhle se to v životě opravdu může dít. Hodně emotivní čtení.

desejka
30.03.2025

Tak tohle byla silná kniha, přečteno jedním dechem vůbec se nedala odložit, ale tu úzkost, co jsem cítila:( křičela jsem na Eden, tak už to někomu řekni....

AaandYs3k
26.03.2025 5 z 5

Více než polovinu knihy jsem dočetla za jeden den. Nemohla jsem to už nechat rozečtené. Potřebovala jsem vědět, jak to s Eden dopadne.

Tohle je skvělá čtivá a poutavá kniha o velmi vážném tématu. 14letou Eden zn… velmi blízký člověk (stane se na prvních stránkách a naznačeno je v anotaci, tak to snad není spoiler). Nikomu to nedokáže říct a my sledujeme, co to s ní v následujících letech dělá.

Uff. Bohužel realita mnoha lidí. V dnešní době je populární dark romance. Pokud člověk ví, že se jedná o fikci a nic podobného rozhodně není v pořádku, prosím. Nemám problém a sama chci nějakou knížku v žánru vyzkoušet. Tato kniha je potřebný protipól. Ukázka toho, co může být reálný následek takové zkušenosti.

Eden se rozhodně nechová ideálně, bolelo mě za ní, co se svým životem dělá, ale působilo to tak reálně… Obálka je úžasná a k příběhu sedí. Jsem zvědavá, jak bude vypadat finálně.

Velmi důležitá kniha a já doufám, že se dostane do ruky mnohým a alespoň jednomu člověku pomůže. Měla by na sobě určitě mít trigger warnings, protože ani pro mě to čtení nebylo lehké.

Moc děkuji @knihydobrovsky za #readingcopy , kterou jsem dostala na svém prvním Bookstormingu.

Zkažená říše, Nektar a další knižní novinky (11. týden)

09.03.2025

Kniha Taková jsem byla v seznamech

v Mé knihovně95x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)

2025  85%Taková jsem byla
2023  %The Way I Am Now