Taktne o tráviacom trakte přehled
Giulia Enders
Svetový bestseller, ktorý zábavnou formou podáva znalosti o tom, akú dôležitú úlohu zohrávajú črevá v našom tele.Mladá nemecká lekárka Giulia Enders v tejto audioknihe vysvetľuje, ako fungujú a aké súvislosti majú črevá s inými orgánmi či našou celkovou pohodou. Nečakajte však nudné traktáty! Autorka zhrnula najnovšie vedecké poznatky a ponúka ich príťažlivou formou. O tráviacom trakte rozpráva zrozumiteľne, uvoľnene a veľmi nonšalantne.... celý text
Literatura naučná Zdraví Zdravotnictví
Vydáno: 2015 , Slovart (SK)Originální název:
Darm mit Charme. Alles über ein unterschätztes Organ, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Taktne o tráviacom trakte. Přihlašte se a napište ho.
Vtipně i vážně o střevních problémech. Někdy jsem se trošku ztrácela jak dána část byla vědecky pojatá. Rozhodně mám zase nový pohled na střevní problémy.
Vtipné vsuvky byly fajn
Za mě jako naprostého laika a člověka, co řeší střevní trable je kniha naprosto ideální. Od tohoto se pak můžete odpíchnout k vědečtějším pracím a nebude to pro vás už tak nesrozumitelné. Komu nevyhovují vtipné glosy, nebude ho to moc bavit. Autorka se snaží psát s odlehčením a pochopením a někdy užívá fráze, že se musím pousmát. Takhle nějak si to stejně v těle představuji.
Připravované knižní novinky (31. 8. - 7. 9.)
29.08.2015
Ocenění knihy (1)
2015 -
Goodreads Choice Awards
(Best Science & Technology)
Kniha Taktne o tráviacom trakte v seznamech
v Mé knihovně | 141x |
Kniha, kterou bych rozhodně doporučila, aby si každý přečetl. Není ani tak obsáhlá a čte se hezky, svižně.
Autorkou je mladá mikrobioložka (ročník 90), která moderním, seriózním, ale především vtipným způsobem přibližuje všechny procesy, které se dějí v tenkém a tlustém střevě.
Laikovi tak srozumitelnou formou přiblíží vše, co se střevy souvisí. A že toho není málo. Už dávno se ví, že ve střevech se tvoří 90% serotoninu, hormonu štěstí, a že zdravá střeva jsou klíčem k fyzickému a psychickému zdraví.
Je zde i několik praktických rad, kterými se člověk může okamžitě začít řídit a zařadit je do každodenního života. Bez malé stoličky na záchodě si svůj život už například neumím představit. Taková maličkost, přitom tak zásadní !!!