Královna věštců přehled

Královna věštců
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24124/bmid_kralovna-vestcu-nWa-24124.jpg 5 61 61

Tamir Veliká série

< 3. díl

Třetí kniha cyklu Tamir Veliká. Vyrostla v těle chlapce, teď však přichází čas, aby zaujala své právoplatné místo jako Královna věštců. Pod vládou krále – uchvatitele Skala trpěla hladomorem, nemocemi a invazemi. Nyní však přišel čas právoplatné dědičky, čas návratu k tradici královen válečnic. A konečně bude potvrzeno Světlonošovo proroctví: Dokud bude zemi chránit a vládnout dcera z královského rodu, Skala nebude podrobena. Mystický oheň spálil chlapecké tělo známé jako princ Tobin a odhalil princeznu Tamír, dívku na pokraji ženství a královnu, připravenou – po životě v přestrojení pod ochranou čarodějů a šamanů – žádat svůj trůn. Přijme ji však její lid, její vojsko – a přátelé, které musela podvést? A co hůř, zažehne její soupeř v nároku na trůn, Tobinův přítel, který se změnil v Tamířina nepřítele, v zuřivém boji o Skalu občanskou válku?... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print

Oracle´s Queen, 2006

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královna věštců. Přihlašte se a napište ho.

Nale
16.02.2024 5 z 5

Epické momenty, kruté boje, potoky krve, uvěřitelné postavy, tajemno - tahle série je prostě úžasná. Takto má vypadat pořádná fantasy a dnešní autorky by si z Lynn Flewelling měly vzít příklad!:)
Od první knihy vidíme proměnu chlapce v dívku, sledujeme pouto s Bratrem, vidíme zrození královny a to vše završeno finální bitvou o budoucnost království. A plus je rozhodně i horský lid. Dříve Lhel, tady Mahti. Osobně jsem si ho zamilovala, jeho kapitoly byly hrozně uklidňující při všem tom masakru.
Konec byl šokující, opravdu jsem ho nečekala tak... realistický? A právě tím u mě Tamír stoupla ještě výš. Tenhle svět mi bude upřímně chybět. Těžko můžu všechny své dojmy vyjádřit slovy.

luculi
04.08.2023 5 z 5

A je to tady, moje nenáviděné konce sérií. Dočetla jsem poslední díl a je to horší než prve, protože tentokrát vím, že už opravdu další příběhy nejsou. Přestože úvod série nebyl moc lákavý (strašně pomalý a nudný průběh), tak od druhého dílu se to dějově začalo rozjíždět lépe.

Samozřejmě ti, kteří četli Noční běžce, měli částečně spoiler. I samotná anotace hodně prozradí, přesto existuje tolik možných odboček a konců, kde to celé může skončit. Poslední knihu jsem četla jedním dechem, spousta věcí se konečně začala rychleji vyvíjet, některé zapeklitosti vysvětlovat a celé to působilo úplně jinak než z počátku. A samozřejmě šlo o velké finále. Jsem ráda, že jsem tento příběh neodsoudila jen kvůli výhradám, které jsem měla u Dítěte proroctví, byla by to škoda.

Lituji akorát toho, že autorka se i nadále tomuto světu nevěnuje, protože bych tam mohla zůstat navždy. Tolik možností, co by mohla ještě vymyslet, s těmi jejími sympatickými postavami. Vždycky u ní mám pocit, že dobro zvítězí, i když je potřeba i nějakých těch obětí. A i když se vyžívá v protahování děje, tak umí psát zajímavě a poutavě, pokud se tedy nenechá příliš unést. Jen ten závěr mohl být více dořešený, ne tak odbytý, po tom všem...

Luigi1
25.02.2022 5 z 5

Tak to byla samo sebou nejlepší četba.Vřele doporučuji.

Kniha Královna věštců v seznamech