Tanec na sopce přehled
Petr Heteša
Je to jednoduché. Z umělého lidského vajíčka a umělé spermie nemůže vzniknout nic jiného než umělý člověk. Ovšem je to ještě vůbec člověk? Anebo co vlastně? Android? Mutant? Zvíře? Umělá inteligence na biologickém základu? Profesor Panarski, který to ve své laboratoři uskutečnil, byl nejen špičkový genetik, biochemik a molekulární fyzik, ale zároveň esoterik a taky trochu šaman a čaroděj. A když si všiml, že v jeho biologickém produktu zůstaly ještě nějaké volné jalové řetězce DNA, neodolal, aby do nich něco dodatečně nevepsal. A nerozmýšlel se dlouho, co to bude. Nenáviděl tuhle šílenou baltimorskou megapoli a usoudil, že jediné, co si zaslouží, je apokalypsa. Gině je deset let a má ji vepsanou do své DNA. Je k ní ale ještě třeba iniciační rozbuška. Tedy ne, že bych chtěl zachraňovat celý svět, ale Baltimore mi za to stojí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tanec na sopce. Přihlašte se a napište ho.
Dočíst tuhle knihu 11.11. je docela roztomilé a pochopí to všichni, kdož si to přečtou, což všem velice doporučuji.
Kyberpunkové Baltimore, Jack Daniels, camelky, dívky s kočičími čumáčky, akce střídá akci a drsné hlášky hlavního hrdiny - prostě všechno tam bylo, nic nechybělo. Ve dvou třetinách jsem začala tušit a závěr jsem si velmi užila. Jako opravdový tanec na nestabilní půdě.
Kdo máte rádi jeho předchozí knihy, tahle se vám bude také líbit. Zapadá do Hetešova univerza a jeho stylu, hlavní hrdina má šmrnc a společně s ním budete kroutit hlavou, až budete řešit tu zapeklitou, až detektivní záležitost.
A pak se ráno přistihnete (protože jste půl noci četli), že se prostě do toho zrcadla nechcete podívat... protože co kdyby vám odpovědělo a doporučilo se sebou začít něco dělat....
Klasický Heteša. Čaj a ryža jsou hned vedle Jacka Danielse dokonalá poznávací znamení. Dávám pět nadšených umělých. A ještě pět komentářních uživateli Terva za jeho skvělý komentář.
„Není to android. Čistokrevný člověk neposkvrněný žádnými technologiemi, ale stoprocentně umělý.“
„Umíš mlčet jako hrob? Jasně, jsem novinářka.“
„Ráno mi zrcadlo zase oznámilo, že vypadám strašně, takže nejspíš požádám správce o změnu softwaru bytové inteligence, protože je evidentní, že tahle má estetické hodnoty nastavené hodně blbě.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Tanec na sopce v seznamech
2019 | Co to žere a kde to spí |
2012 | Sex, drogy & cyb'n'roll |
2016 | Infico |
2010 | Nevermore Baltimore |
2014 | Zajatci Minecraftu |
Petr Heteša se vrací po roce a je opět ve skvělé formě. Původně zamýšlenou povídku rozvinul zcela přirozeně. Díky tomu, že vystavil svého hrdinu časovému tlaku a zároveň ho vklínil mezi několik mlýnských kamenů, dokázal ze stokrát obehraného příběhu o záchraně dítěte vykřesat zábavnou akční jízdu plnou cynických hlášek a vtipných akčních scén a zahustit ji detektivním pátráním. Přesto se mu podařilo napsat příběh, který přes veškerou zábavnost dokáže přimět pozorného čtenáře k zamyšlení se i nad takovými otázkami, jako jsou etika vědeckého výzkumu či téma předurčenosti života každého jedince.
Oproti posledním dvěma či třem autorovým knihám tak může Tanec na sopce zanechat ve čtenáři mnohem silnější dojem.