Tarzanova babička přehled
Zdeněk Matěj Kuděj
Podtitul: Sensační odhalení ze života slavné opí dámy. Humoristický román. Vyšlo jako: 2 brože; celoplátěná vazba - 1. verze (ostrov a palma); celoplátěná vazba - 2. verze (s velrybou); sešity (první s tónovanou obálkou, ostatní s jednobarevnou). Obálka Josef Lada [knižní vydání], Václav Čutta [sešitová obálka], ilustrace F. K. Loukotka.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tarzanova babička. Přihlašte se a napište ho.
Před více než čtyřiceti lety jsem objevil tuto knihu na půdě u babičky, kde jsem prázdninoval. Je to totální parodie na příběhy o Tarzanovi. Vím, že jsem se při čtení dost bavil, ale ke konci už mi to připadalo trochu únavné (je to docela rozsáhlá knížka), ale přesto se do ní pustím znovu.
Kniha Tarzanova babička v seznamech
1961 | Zlý dědek z Vysočiny |
1971 | Ve dvou se to lépe táhne |
1982 | Americké obrázky |
1999 | Tarzanova babička |
1970 | Šťastný greenhorn |
pan autor celý utýraný a zpitomělý překládáním celé série naivních tarzanovek se pomstil nenáviděnému zdroji obživy parodií.
už na prvních stránkách, kde se setkává cestovatel lord Furtpilby s domorodým náčelníkem Bum-balem nás nenechá na pochybách, že bude vysmíváno úplně vše. někdy v polovině kniha ztrácí dech a začíná být furt na jedno brdo.