Tatér z Osvětimi přehled
Heather Morris
Tatér z Osvětimi / Tetovač z Auschwitzu série
1. díl >
Tetování vězňů v Osvětimi se stala symbolem holocaustu. Jedním z těch, kdo čísla na předloktí tetovali, byl slovenský Žid Lale Sokolov, rodným jménem Ludwig Eisenberg. Jeho příběh připomíná děsivé události v dějinách lidstva a ukazuje, že vedle sebe mohou existovat promyšlená brutalita i nesobecká láska. Autorka s citem odkrývá sedmdesát let staré události, aniž by milostný příběh převládal nad tím nejdůležitějším – ztrátou domova, utrpením a touhou přežít.... celý text
Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: 2019 , CPressOriginální název:
The Tattooist of Auschwitz, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tatér z Osvětimi. Přihlašte se a napište ho.
Normálně bych se do čtení knih s tématem Osvětim, ale díky čtenářskému kluby s kamarády jsem si knihu prečetla.
A nelituji toho. Ta doba byla strašná... Kniha je napsaná hezky, moc dobře se poslouchala. Musela jsem pořád poslouchat neboť jsem potřebovala vědět, co vše se tam ještě stana a jak to celé dopadne. Líbilo se mi to a uvažuji, že si pustím seriál.
Kniha s tématikou holokaustu je sice jednodušeji psána, je tam mnohem méně z brutálního prostředí koncentračního tábora, ale přiznám se, že tam bylo pár momentů, u kterých jsem měla husí kůži a plně si uvědomila, že jsme dějem stále v Osvětimi.
Proradná kráska, Poslední sbohem a další knižní novinky (19. týden)
05.05.2024
50 nejčtenějších knih roku 2021
27.12.2021
Příště už nebudu psát o holocaustu, říká autorka Tatéra z Osvětimi
22.10.2021
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Pokud se ráno probudíš, pak je to hezký den. - Lale Eisenberg (Sokolov)“
Kniha Tatér z Osvětimi v seznamech
v Přečtených | 7 151x |
ve Čtenářské výzvě | 2 471x |
v Knihotéce | 1 132x |
v Chystám se číst | 1 625x |
koncentrační tábory Židé Osvětim (koncentrační tábor) láska milostné příběhy tetování hrdinové holokaust, holocaust podle skutečných událostí oběti nacismu
2018 | Tatér z Osvětimi |
2019 | Cilčina cesta |
2021 | Tři sestry |
2020 | Příběhy naděje |
2024 | Sestry pod vycházejícím sluncem |
Ach jo, příběh,.který má tak obrovský potenciál a takhle to odbýt až je mi z toho smutno a říkám si snad úplně poprvé, že je škoda, že knihu nenapsal někdo jiný...