Temná dáma přehled
Nora Roberts
Miranda Jonesová má všechno: je chytrá, krásná a vybudovala si skvělou kariéru ve světě výtvarného umění. Její srdce je však zamčeno tak pevně jako umělecké dílo v muzeu. Kdo ho dokáže otevřít? Snad jedině zloděj.Mistrovské dílo z doby renesance nebo jen padělek? Výzkumné pracoviště ve Florencii pověří doktorku Mirandu Jonesovou, přední specialistku v oboru, aby ověřila pravost nového nálezu, skvostné bronzové sošky záhadné dámy. Brzy však nejde jen o sošku, ale o Mirandinu kariéru a dokonce o život. Miranda však získá nečekaného spojence... ... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 1999 , AlpressOriginální název:
Homeport, 1998
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná dáma. Přihlašte se a napište ho.
Kniha byla velmi dobrá i když jsem od začátku tušila kdo zatím vším stojí,tak stala za přečtení
Myslela jsem si, že mám od Nory Roberts přečteno vše a vida, Temná dáma mi nějak unikla. Kniha z roku 1999 přenáší čtenáře do atraktivního prostředí. Romantický příběh s detektivní zápletkou se točí kolem renesanční sošky Temná dáma. S knihou si trochu zacestujete po několika místech v Americe a po Florencii. Ocitnete se v galeriích, laboratořích, krásném starém domě, prožijete chvilky napětí. Budete fandit zloději :-), užijete si romantiku. Prostě dobrá volba pro chvíle oddechu.
Kniha Temná dáma v seznamech
2000 | Smrtící nahota |
1997 | Nebe mé lásky |
2000 | Past na dobrodruha |
1997 | Zrozená z ohně |
2011 | Kouzlo okamžiku |
Temná dáma je vzácná soška, jejíž pravost má ověřit doktorka Miranda Jonesová. Než dojde k potvrzení je vládní zakázka zrušena a soška prohlášena za padělek. Pověst Mirandy je v ohrožení a to je teprve začátek napínavého příběhu z prostředí muzeí a institucí zabývajících se uměním v Itálii i USA. Krádeže, padělky, vraždy - jak spolu souvisí a jde o osobní pomstu Mirandě nebo jen o peníze? Do příběhu je zapleten i profesionální zloděj umění Ryan Boldari.
Četla jsem od Nory už lepší knížky, tohle je spíše průměrná detektivka. A bohužel mě chvílemi iritovalo Ryanovo chování, za to dávám body dolů.