Temná pláň přehled

Temná pláň
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531305/bmid_temna-plan-65be50224348f.jpg 4 68 68

Detektiv Henry Ford série

< 3. díl

Spravedlnost mrtvým, rozhřešení živým. Třetí případ detektiva Forda. Ve vojenském prostoru na Salisburské pláni dojde k úmrtí mladé vojačky. Vše ukazuje na sebevraždu, ale detektiv Ford má pochybnosti. Přes odpor armádních představitelů i svých nadřízených zahájí vyšetřování vraždy. Zasažená jednotka navíc zanedlouho odlétá na vojenskou misi, a Ford tak má na rozpletení případu zoufale málo času. Do toho se schyluje k nevyhnutelnému: svému synovi bude muset přiznat pravdu o úmrtí jeho matky. Ustojí Ford tíži vlastní provinilosti i tlak na vyšetřování a odhalí pachatele včas?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

Plain Dead, 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná pláň. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (24)

WaN635
13.09.2024 5 z 5

Tento díl se mi četl nejlépe z celé série. Příběh byl zajímavý, líbilo se mi, jak byl vystavený až k samotnému konci. Zajímá mě, kterou verzi příběhu nakonec Henry synovi řekne.
Moc bych si chtěla přečíst pokračování, ale nenašla jsem, že by byl napsán další díl, což je škoda, neboť série má, podle mě, pořád co nabídnout.

musivila
07.09.2024 5 z 5

Mohla by to být sebevražda? Teoreticky ano. Jenomže jeho instinkty mu říkaly něco jiného.
Ani nevím, proč jsem tento díl odkládala a nepustila se do jeho čtení, hned co vyšel ... protože byl super. Asi mě trochu odrazovalo vojenské prostředí. Naprosto zbytečně. Hned od začátku mě čtení vtáhlo do děje. Smrt mladé vojačky, vše vypadá jak sebevražda, ale detektiv Ford má své pochybnosti … A tak to Henry opět nemá lehké, jeho nadřízení nejsou zrovna na jeho straně. On si ovšem jde za svým. Nechybí lidé z jeho týmu včetně Hannah, objeví se také nová pomocná síla Charlie. Nahlédneme zas i do soukromí detektiva Forda. Stále se mezi ním a Samem vznáší tajemství ohledně smrti jeho matky. Odhodlá se konečně Henry říct mu pravdu? Další díl si určitě nenechám ujít.


soukroma
19.08.2024 4 z 5

Vcelku čtivé vyšetřování smrti vojínky před jejím odletem na bojovou misi do Somálska, na pomezí vojenské a civilní policie na základně u Salisbury. Střední část poněkud pomalá, teprve v závěru se to rozhýbalo. Rozuzlení pro mne ovšem bylo příliš neuvěřitelné, nepřijatelné.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Dceřina kletba, Šeptající mrtví a další knižní novinky (5. týden)

28.01.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Temná pláň v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených2x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Andy Maslen
britská
2022  84%Temná hra
2023  76%Temné dědictví
2024  82%Temná pláň
Skrýt reklamy