Temná veža přehled

Temná veža
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508398/bmid_temna-veza-m8j-508398.jpeg 4 50 50

Louis Bayard prichádza s novým fascinujúcim románom o zmiznutom kráľovi a Eugènovi Vidoqovi, trestancovi, z ktorého sa stal prvý moderný detektív na svete. Hector Carpentier, študent medicíny, žije so svojou ovdovenou matkou v kedysi prepychovej vile, ktorá sa zmenila na rodinný hotelík, a rodine v politicky nebezpečných časoch zarobí sotva na živobytie. O tri domy ďalej bol zavraždený istý muž a Hectorovo meno sa našlo na kúsku papiera ukrytom vo vrecku mŕtveho. Bol to skvelý prípad pre výnimočné deduktívne schopnosti Eugèna Françoisa Vidocqa, najobávanejšieho muža parížskej polície. Vidoq spočiatku podozrieva Hectora, postupne ho však vťahuje do vzrušujúceho a nebezpečného pátrania, ktoré oboch mužov privádza k rozuzleniu osudu syna vyvraždenej kráľovskej rodiny.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Black Tower, 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temná veža. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (12)

VA_Krtek
24.01.2024 4 z 5

Tuhle knihu jsem si koupil v levných knihách za 40,-Kč abych se nenudil ve vlaku a musím říct, že jsem byl až překvapenej jak mě to zabavilo. Nemám výhrad. Žádné světové dílo to samozřejmě není, ale ani to nemá ambice jím být. Spokojenost.

Ignis
10.12.2020 3 z 5

Odpoledne strávené v příjemné společnosti, trocha tajemna, vtipu a napětí. To je Černá věž.


MaxQ
19.02.2019 4 z 5

Celkem zajímavý děj, napůl realita, napůl fikce, proč ne. Bohužel se obávám, že za pár měsíců už nebudu tušit, o čem to bylo. Asi nejvíc překvapil závěr příběhu, který se rozjel tak prudce, že jsem si ten odstavec musel přečíst dvakrát, abych měl jistotu, že mi neuniklo aspoň nějaké varování. Neuniklo. Prostě vyvrcholení přišlo opravdu nečekaně.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Temná veža v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených74x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených5x
v Knihotéce70x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit2x