Tenkrát o Vánocích přehled

Tenkrát o Vánocích
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521889/bmid_tenkrat-o-vanocich-vs3-521889.png 4 196 196

Vánoce jsou tradičně nazývány svátky klidu a míru, pro hrdiny povídek devíti soudobých českých autorů je to ovšem spíše období plné nejistot, pochyb a často také tíživé samoty. Ale kdy jindy věřit ve šťastné konce než právě o Vánocích? Obsahuje povídky autorů: Alena Mornštajnová, Petra Soukupová, Petra Dvořáková, Alice Nellis, Anna Bolavá, Marek Epstein, Petr Stančík, Ondřej Neff a Irena Hejdová.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tenkrát o Vánocích. Přihlašte se a napište ho.

Ahmose
28.12.2024 4 z 5

Tenkrát o Vánocích je kratšia zbierka poviedok s vianočnou tematikou. Jedná sa o druhú vianočnú zbierku, ktorú som z tejto edície vypočul. Minulý rok som počúval zbierku Veselé Vánoce, Terezko. Prakticky všetky poviedky sú vážne až smutné. No, oproti spomínanej druhej zbierke sú všetky napísané na veľmi dobre úrovni. Suverénne najlepšia je poviedka od Mareka Epsteina a hneď za ňou poviedka od Petry Dvořákové. Žiadnu z poviedok nemôžem označiť za vyložene slabú, akurát poviedka od Petra Stančíka sa mi páčila zo všetkých najmenej. Celkovo hodnotím veľmi pozitívne. Odporúčam!

Téra
03.12.2024 4 z 5

Sbírku vánočních povídek jsem vzala do ruky s cílem si navodit hezkou vánoční atmosféru. A kdybych bývala četla komentáře zde, tak bych věděla, že k tomuto účelu tato sbírka není moc určená. Jak zde už padlo, je to taková klasická česká depka. l když jsem tedy nedostala to, co jsem očekvala, tak se mi většina povídek líbila a některé si určitě přečtu i příští rok před Vánoci.

konicekbily
02.06.2024 4 z 5

Povídky s vánoční tématikou od různých autorek a autorů, jsou spíše vážnější - ale ze života- a některé mi připomínaly i okamžiky z mého života - a tedy vedou k zamyšlení.

Knižní novinky (46. týden)

14.11.2021

Kniha Tenkrát o Vánocích v seznamech