Tentoraz je to skutočné přehled

Tentoraz je to skutočné
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541502/bmid_tentoraz-je-to-skutocne.jpg 4 82 82

Sedemnásťročná Eliza Linová nie je napohľad ničím výnimočná, no má jedinečný dar. Vie skvele písať. Keď sa jedna z jej školských esejí o romantickom vzťahu s jej životnou láskou nečakane stane virálnou, celý jej život sa zo dňa na deň zmení. Odrazu má popularitu u spolužiakov na novej medzinárodnej škole v Pekingu, príležitosť na stáž v prestížnom časopise, ktorá odštartuje jej kariéru... a obrovské tajomstvo, ktoré musí udržať. Eliza si svoju esej vymyslela. Doteraz nemala žiadny vzťah a nebola ani zamilovaná. V snahe utajiť pravdu za každú cenu uzavrie dohodu so známym hercom zo svojej triedy, príťažlivým, ale vnútorne rezervovaným Cazom Sungom: ak sa bude vydávať za jej priateľa, pomôže mu s prihláškami na vysokú školu. Caz je v úlohe priateľa snov naozaj dokonalý – na hodinách jej píše lístočky, rozosmieva jej malú sestru a berie ju na motorke do najlepších stánkov s občerstvením po celom meste. Keď sa však vzťah s Cazom začne zdať príliš presvedčivý, všetky Elizine starostlivo pripravené plány sú v ohrození. Dokáže ešte nasledovať svoje sny, ak by znamenali zlomené srdce?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

This Time It's Real, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tentoraz je to skutočné. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (28)

Blanka29
28.06.2024 5 z 5

Sice nepatřím do této věkové skupiny, ale s chutí jsem si přečetla tuto knihu, která se odehrává v Číně a dalo by se to popsat, jako c- drama než se stali slavnými :) Hodně mi to připomínalo Katie West a její dříve u nás vydané knihy. Příběh se odehrává na střední škole a ne jenom tam, hlavní i vedlejší postavy byly sympatické a klidně bych snesla i více stran....

Fortuna7
25.03.2024 4 z 5

Roztomilá oddechovka z (pro mě) neobvyklého prostředí. Velmi jsme si oblíbila hlavní hrdinku a hlavně oceňuji problémy, které v knize řešila. Kniha se četla úplně sama a já doufám, že se dočkáme dalších autorčiných knih.


booktalie
09.03.2024 3 z 5

Popravdě mě ta knížka trochu zklamala. Protože fake dating mám moc ráda a slavný herec jako hlavní mužská postava byla jen třešnička na víc.

První 120 stranách bylo fajn, ale postavy mi v polovině moc nesedly, chybělo mi tam víc společných scén a situacích při kterých bych se mohla culit (což se později zlepšilo, některé části byly vtipné i cute) a pochopit jak se postavy cítí. Místo toho jsme víc sledovali jak se Eliza chce stát spisovatelkou, a její trapné momenty, které byly vtipné, ale i občas trochu cringe.

Tato knížka totiž není jenom romantická, ale zpracovávají se tam témata jako přátelství, rodina a pocit někam patřit. A to musím říct bylo moc hezky zpracované.

Na závěr nemůžu říct, že knížka byla špatná, ale čekala jsem něco víc, protože jsem očekávala nějakou lehkou super romantiku, která to bohužel nebyla.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Úsvit Onyxu, Temnoty hlubin a další knižní novinky (33. týden)

11.08.2024


Tlukot tisíců srdcí, Šťastně až do smrti a další knižní novinky (23. týden)

04.06.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tentoraz je to skutočné v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených93x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených6x
v Knihotéce104x
v Chystám se číst90x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech9x