Teologie dnes: Perspektivy, principy a kritéria přehled
kolektiv autorů , Mezinárodní teologická komise
Tato publikace je chronologicky posledním dokumentem Mezinárodní teologické komise, přičemž hlavní téma tohoto textu se týká problematiky identity katolické teologie v nevyhnutelné pluralitě přístupů a disciplín. Publikace je zajímavá nejenom pro odborníky z oblasti teologie, ale také pro ty, kteří se zabývají filozofií vědy, problematikou interdisciplinárního a mezioborového dialogu a hermeneutikou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Teologie dnes: Perspektivy, principy a kritéria. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Teologie dnes: Perspektivy, principy a kritéria v seznamech
Moje první seznámení s dokumentem tohoto typu, jako s povinnou četbou v předmětu Metody v systematické teologii. Je to dokument, vytvořený komisí, ne krásná literatura. Pro mě zajímavé, dokonce, musím říct, obohacující, protože mi to nabídlo první vhled do toho, jak pracuje taková komise a jaké texty vytváří a k jakým principům by se měla katolická teologie hlásit.