Teorie sraček přehled
Arto Salminen
Teorie sraček je jeden z možných úhlů pohledu na dnešní společnost. Teorie sraček je brilantní novela finského spisovatele Arta Salminena (1959–2005) – název na první pohled snad příliš odvážný, nikoli však zavádějící. Je totiž naprosto přesný. Teorie sraček je společenská kritika bez skrupulí, která nepostrádá černý humor, prvky grotesky, vtipné komentáře a mistrně odposlouchané dialogy. Prostředí: bulvární tisk, který bere všechno, co je možné prodat, aniž by někoho zajímalo, jaká je skutečnost a co bude případně následovat. Tisk, který je přeplněný nešťastnými příběhy stejně jako sladkobolnými melodramaty. Oboje však vytváří tatáž mašinerie, která si nečiní iluze o lidské dobrotě či lepším světě... ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Teorie sraček. Přihlašte se a napište ho.
Dvě hvězdy za odvahu pojmenovat svoji knihu podle jejího obsahu:)V době kdy se místo zbytečného vyžírky říká europoslanec:)
Hned první věta Vás odrovná. Buď Vás odradí, nebo upoutá. Já se začetla okamžitě a docela jsem se bavila. Salminen se, je vidět, s ničím nepáře. A přesně taková je i jeho kniha. Co na jazyku, to na papíře. Je to otevřené, vulgární a trefné.
Kniha Teorie sraček v seznamech
Ostré, svižné dílko, ale ke konci ztrácí dech.