Terapie Stezkou Českem (2024) | Databáze knih

Terapie Stezkou Českem přehled

Terapie Stezkou Českem
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/543935/bmid_terapie-stezkou-ceskem.jpg 4 19 19

„Když vás obklopuje divočina, je po několika dnech najednou velice snadné vrátit se k sobě. Ke svému tělu a k podstatě vlastní intuice.“ Honza Freml Inspirativní příběh Jana Fremla, který se rozhodl obejít Českou republiku pěšky rok po dvou mozkových příhodách a operaci srdce. Příběh 60 dní a 2133 kilometrů putování Stezkou Českem po hranici České republiky zásadně změní jeho vnímání reality a celkový pohled na život. Kniha popisuje zážitky z chůze, setkávání s inspirativními lidmi, vyrovnávání se s bolestmi těla, ale i historky z každodenního putování. Obsahuje také praktické tipy a postřehy začínajícího dálkového chodce.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Terapie Stezkou Českem. Přihlašte se a napište ho.

hanka_reading
13.02.2025 4 z 5

“Dáváme často svým myšlenkám příliš velký prostor a váhu. Tělo i duše ví, co mají dělat. Jsou pro to stvořené.

“Všechno, co člověk prožije, je zkušenost, která jej formuje do současné podoby.

Zdravotní stav donutil autora se nad sebou zamyslet a přehodnotit některé věci. Rozhodl se, že udělá všechno pro to, aby se uzdravil a mohl tak absolvovat známou Stezku Českem. Prošel tak severní i jižní čás najednou. Vlastně to celé byla jeho cesta k uzdravení.

Je to velmi inspirativní příběh o odhodlání, touze a překonávání svých limitů.

Honza velmi lidsky popisuje svou pouť, která byla plná nezapomenutelných zážitků. Poznal spoustu zajímavých lidí, na které jen tak nezapomene. Některé úseky jsem absolvovala v rámci samostatných výletů a tak jsem i já zavzpomínala, jaké to kde bylo.

Kniha je napsaná velmi čtivým způsobem a navíc doplněna o spoustu fotografií. Mnohdy jsem tedy měla pocit, že jdu vedle Honzy.

Klobouk dolů před všemi, kdo jste zvládli celou trasu, obzvlášť pak před Honzou.

Martule44
05.01.2025 5 z 5

Motivace čerpána za dlouhých, zimních večerů...
Za okny padá sníh, mrzne, jen matně vzpomínám na pár zimních výšlapů a spaní na sněhu a ledu.
Uvařím si tedy čaj a u kamen sčítám jednu stránku za druhou. Stránky, ze kterých dýchá odhodlání, chuť a hromada zážitků získaných po cestě.
Honza je mahr, za nelehkých podmínek si nastavil limity a překonal sám sebe. Moc ráda jsem si přečetla, jak prošoupal botky, než dosáhl svého cíle!
Díky za doprovodné fotky i poukázání nových inspirací...

Crazyberuska
02.01.2025 4 z 5

Kniha se mi četla dobře. Obdivuju odhodlání a statečnost autora. Sama bych chtěla stezku dát na jeden zátah, ale nechci kvůli tomu dávat výpověď takže si takové příběhy spíše přečtu a sama si budu ukrajovat stezku po kouskách, podle časových možností.

Status poutníka je status člověka daleko od domova, momentálně bez zázemí, vydaného na milost přírodním živlům.

Kniha Terapie Stezkou Českem v seznamech

v Mé knihovně5x